Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вбивці показово молитимуться за мир, – лицемірством вони переплюнули навіть франциска-І

Митрополит Естонської православної церкви московського патріархату Євген, яких є громадянином країни-агресора, анонсував проведення «молебну за мир», який повинен був відбутися за два дні до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Очевидно, що на заході були б присутні й представники проросійських політсил, які є в Естонії.

Та на це оперативно відреагували в МВС країни, пише EER.ee.

Віцеканцлер міністерства Райво Кюйт розповів, що у його відомстві «будь-яку вербальну чи невербальну підтримку російської агресії проти України» та елементи «політичної агітації з боку релігійних організацій» вважають «червоними лініями». Митрополиту Євгену це також пояснили.

Ініціативою священника обурилися й інші політики в країні. Вони запропонували позбавити його посвідки на проживання в тому випадку, якщо така ситуація повториться.

В результаті молебень все ж скасували. А ЕПЦ МП заявила, що «стала жертвою політичної провокації». Також там наголосили, що «не беруть участі в політиці й не завжди можуть оцінити політичні наслідки та політичну діяльність деяких безвідповідальних діячів».

Нагадаємо, у міністерстві внутрішніх справ Естонії не виключили анулювання посвідки на проживання глави Естонської православної церкви Московського патріархату митрополита Євгена, давши зрозуміти, що рішення залежатиме від позиції митрополита щодо російської агресії в Україні.

МВС Естонії нагадало митрополиту Естонської православної церкви Євгену, що будь-яка підтримка російської агресії проти України є «червоною лінією». Про це пише EER.ee.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності