Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

За версією ДБР воєнком не бачив, що коїться у нього під носом, – українців вважають за дурнів?

Один 52-річний капітан обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки отримав підозру за організацію фіктивного проходження служби для семи футболістів і тренерів клубу “Прикарпаття – ЗСУ” та ще родичів місцевих чиновників.

Про це повідомило раніше Державне бюро розслідувань, а також прокуратуру західного регіону. І новина про це у ЗМІ стала предметом кепкувань українців з цього у соцмережах, адже вони вважають, що таким чином ДБР має усіх за дурнів. І ось чому:

В повідомленні ДБР зазначається, що завдяки військовослужбовцю спортсмени начебто відслужили 1 100 днів. Водночас останні отримали забезпечення від держави на півтора мільйона гривень.

“Вони “служили” на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків. Службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд”, – повідомляють у прокуратурі.

У ДБР уточнюють, що йдеться також про “родичів керівництва міста”. Всі вони служили лише “на папері”.

Наразі для капітана ТЦК обирають запобіжний захід із відстороненням від посади.

Разом з тим правоохоронці шукають ймовірних причетних до “схеми”.

Нагадаємо, наприкінці серпня поточного року ДБР викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та футболістів клубу “Прикарпаття – ЗСУ”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Останні тоді зазначили, що дійсно мають проблеми з ДБР, водночас додаючи, що “служили й служать”.

Цікаво, що ДБР мовчить про роль міського воєнкома (голови ТЦК) полковника Романа Плитуса, який не міг не бачити, що в нього в роті охорони відсутні кілька десятків чоловік, – це ж не дивізія чи полк?!

Так само ДБР мовчить про роль цій справі й міської ВЛК, адже передбачено, що в ротах охорони повинні служити тільки ті, хто не може нести службу на передовій, тобто “обмежено придатні” чи інваліди ІІІ-групи, значить хтось повинен був визнати документально здоровезних футболістів і “обмежено придатними”, і “інвалідами”?!

Значить або угода зі слідством, або когось вигороджують, зробивши цапом-відбувайлом одного капітана?

Натомість на Івано-Франківщині судитимуть лікарів, які видавали ухилянтам фальшиві медичні довідки –
СБУ зібрала докази причетності корумпованих медичних працівників до функціонування каналу незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, який спецслужба заблокувала у березні цього року.
Організаторів злочину вже судять, а зараз обвинувачення отримали й лікарі, які їм допомагали.

Йдеться про лікаря-психіатра Обласного закладу із надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради та лікаря-психіатра Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради.
Медики оформляли військовозобов’язаним фіктивні документи про нібито наявність у них психічних захворювань. На цій підставі ухилянти незаконно отримували групи інвалідності. Це дозволяло фейковим «особам з інвалідністю» та людям, які їх супроводжували, перетинати кордон у період воєнного стану.
За оперативними даними СБУ, протягом 2022-2023 років лікарі систематично отримували хабарі від 100 до 1000 доларів за внесення в медичну документацію неправдивих даних. І увесь цей час після одержання підроблених медвисновків ухилянти ще проходили огляд спеціалістів ВЛК, а отже…


Але цього разу розслідування проводило не ДБР, а СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності