Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Члени Альянсу ладні на будь-які жертви, щоб не допустити Україну до членства

Президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення рф прибув до литовської столиці на саміт НАТО, хоче окремі політологи передбачали, що він розверне свій літак у повітрі і поверне на аеродром вильоту, після того, як стало відомо, що йому не дадуть виступити на самому саміті, буцімто через його різкі висловлювання щодо окремих членів керівництва НАТО…

Він прилетів польським державним літаком, повідомляє LRT.

Разом із Володимиром Зеленським до Вільнюса приїхала й перша леді України Олена Зеленська.

Зазначимо, сьогодні, 11 липня, у Вільнюсі відкрився саміт НАТО. Володимир Зеленський візьме участь у спільній вечері, а завтра зустрічатиметься з американським колегою Джо Байденом.

Також ми писали, що Франція передасть Україні ракети далекого радіусу дії для підтримки наступу ЗСУ. Про це у Вільнюсі повідомив французький президент Еммануель Макрон.

Таким чином виглядає, що країни-члени НАТО здатні багато чим пожертвувати, щоб Україна таки не стала членом НАТО, і Альянсу не довелося виконувати свої прямі статутні обов’язки…

Зазначимо, президент Володимир Зеленський дорогою на саміт НАТО відреагував на кулуарні розмови партнерів про те, що на саміті замість членства в Альянсі будуть обговорювати лише якісь умови для запрошення України в НАТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про «умови» навіть для запрошення України… Схоже на те, що «немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу», – написав глав держави.

Попри це країни-члени Північноатлантичного альянсу (НАТО) погодили декларацію з питання прийому України до Альянсу, але…

Як повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерело, в остаточній декларації НАТО щодо шляху членства України йдеться: «Ми будемо в змозі надіслати запрошення Україні приєднатися до альянсу, коли союзники погодяться й умови буде виконано».

Генеральний секретар альянсу “колишній” норвезький ультралівий неомарксист Єнс Столтенберг, по-талейранівськи зазначив:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Для України вступ до НАТО складатиметься з одного кроку, а не з двох. Ми, коли дійдемо згоди серед членів НАТО, видамо запрошення Україні».

Проте дволика адміністрація Байдена вважає малоймовірним вступ України до НАТО в найближчому майбутньому. Перед цим Київ ще має провести низку реформ і закінчити війну.

Про це в інтерв’ю CNN заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джона Кірбі, того самого, , котрий сам раніше зізнався, що любить щовечора спілкуватися телефоном зі своїми кремлівськими друзями…

При цьому Кірбі зазначив, що Україна має здійснити певні реформи до того, як приєднатися до НАТО.

«Зараз Україні потрібно провести деякі реформи – належне врядування, верховенство права, політичні реформи – і ми розуміємо, що важко працювати над деякими з цих реформ, коли ви перебуваєте в стані війни. Звичайно, вони зараз у стані війни. Отже, членство в НАТО в найближчому майбутньому є малоймовірним, оскільки це втягне НАТО у війну з рф», – сказав він.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності