Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Де обіцяні головою ІФ ОДА прозорі конкурси? – черговою стала стратегічна інфекційна лікарня області

Кажуть, таких призначень в темну на Івано-Франківщині не було з початку Незалежності. Нагадаємо, вперше головою області в липні цього року стала жінка, доктор наук з державного управління Світлана Онищук, яка понад два і пів року до свого останнього призначення була заступницею у трьох своїх попередників, серед яких виділяється прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Саме він першим взяв Світлану Василівну до себе заступницею, а згодом, кажуть, і пролобіював свою протеже на нинішню посаду, поки в ОПУ довго розглядали кандидатури інших, своїх, претендентів.

Уже наступний тиждень після призначення головою ІФ ОДА Світлани Онищук відзначилися скандалом із т.зв. “рейдерським захопленням” чи не найжирнішого ДП в області “Дороги Прикарпаття”, куди в.о. директора за її поданням призначено було “десантника” з Тернопілля Богдана Яциковського, як кажуть, сина подруги та колеги по старій роботі пані Світлани. І це в той час, коли президент Зеленський обіцяв, що за його правління “кумівства” не буде. Тож після того, як скандал набув розголосу, саме втручання з боку ОПУ й врятувало дане держпідприємство від краху кумівства…

Невідомим для загалу залишається призначення новою головою ІФ ОДА своїм радником таємничої особи чоловіка у чорній медичній масці. Бо саме цей чоловік, представляючись “радником голови ІФ ОДА, як чути і видно на відео-2, дозволив собі вдарити жінку-адвоката при вищезгаданому “рейдерському захопленні ДП “Дороги Прикарпаття”.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не менш цікавим виявилася й історія із призначенням чотирьох заступників голови ІФ ОДА, яких у неї не було близько трьох перших місяців, т ільки СвітланаОнищук та її подруга-керівник апарату. Як проходив конкурс їх обрання, і чи був такий, громадськість області не знає досі.

Щодо офіційної думки громадськості, то виглядає на те, що голова ОДА нею не заморочується. Адже вона має при собі голову громадської ради при ІФ ОДА, яка завдяки “карантину” за два роки свого існування аж раз засідала, а дворічний термін її повноважень згідно закону сплив ще у вересні цього року. Але оголошення про формування нової ради й досі на сайті нема, як і не опубліковано письмового рішення про пролонгацію повноважень “старої” ради. Кому це вигідно, здогадатися не важко?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мабуть, саме тому без повідомлення громадськості, фактично таємно, відбувся цієї осені конкурс (пишемо без дати, бо офіційної інформації про нього у громадськості теж було, і це в час пандемії, коли область була у червоній зоні та била всеукраїнські показники по росту захворюваності коронавірусом) на заміщення вакантної посади директора Департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА, який тепер очолює Ігор Дмитренко, зять головного лікаря “Феофанії”.

Коли ж журналісти місцевої ІА “Голос ІФ” стосовно цього та інших запитань захотіли поспілкуватися із Світланою Онищук, її помічниця знявши галас на усю будівлю ОДА, зачинилася у приймальні, не пускаючи їх до голови, так що журналістам довелося викликати патрульних поліцейських (див. відео).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кілька тижнів тому в області відбулося ще одне цікаве призначення. 31-річна уродженка смт. Заболотів на прикарпатській Снятинщині без найменшого стажу державної служби Наталія Кучма,  бухгалтер-економіст за освітою, депутатка селищної ради і головбух Заболотівського комбінату комунальних підприємств стала головою РДА в сусідньому Косівському районі. Тільки ось таке собі “співпадіння” – Заболотові народилася й Світлана Василівна Книш, в заміжжі Онищук, яка теж раніше, у 2004 році, здобула вищу освіту за спеціальністю економіка і підприємництво, бухгалтер-економіст. А її рідні, кажуть, володіють там полями, рестораном та мережею магазинів у Заболотові та Снятині.

А тепер для громадськості став черговою несподіванкою ще один конкурс – на заміщення вакантної посади директора Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні, із уже сформованою (ким?) комісією, який відбувся 2 грудня. Головним претендентом на крісло директора називають нинішнього виконувача його обов’язки Миколу Стовбана, який досі не зміг себе гідно зарекомендувати на посадах заступника і директора ДОЗ ОДА, проте є добрим товаришем Ігоря Дмитренка.

Натомість, як пише ІА “Голос ІФ”, представниця юридичного департаменту ОДА зазначила, що комісія сформована законно. Оголошення про її формування було завчасно оприлюднено, натомість Наказ про її створення публікувати не є обов’язковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Заступник голови вищезгаданої Громадської ради при ІФ ОДА, за сумісництвом член комітету законності, правопорядку і захисту прав людини Ростислав Гудзінський, та голова профільного медичного комітету ради Тарас Боднар кажуть, що їм не було відомо про формування комісії і конкурс! Хоча саме їх би мали особисто про це повідомити, як перших претендентів на входження до складу цієї комісії, як представників саме тих двох профільних комітетів органу, що “представляє” громадськість при ІФ ОДА, які передбачено нормативними актами Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як розуміємо, інфекційна лікарня є мегаважливою для краю в умовах коронавірусу не тільки через кошти, що на неї зараз проходять. Адже саме сьогодні, 8 грудня, Івано-Франківщина, яка досі перебувала у “червоній” карантинній зоні,  якимось дивом перескочила “помаранчеву” та відразу опинилася в “жовтій” зоні. І цим “дивом” називають офіційне відкриття лижного сезону на “Буковелі”, що має відбутися вже цієї п’ятниці, 10 грудня, і яке гарантує мегаприбутки, в тому числі й до бюджету області.

Хто знає, якби не гірськолижний сезон, скільки б ще Прикарпаттю залишатися у “червоній” зоні при такому вмілому професійному керівництві?

І ось ще одна новина, головою Косівської РДА Івано-Франківської області призначено екс-бухгалтера із Заболотова сусіднього Снятенського району області, де з чуток, батьки нинішньої голови ІФ ОДА приватизували ледьне цілий місцевий колгосп та мають ряд магазинів. “Совпадение?” – запитує іноземною мовою з екранів телевізорів один телеведучий…

Підсумовуючи, важко повірити, що всі ці “прозоро непрозорі” призначення відбуваються в області, якщо бодай без благословіння нової голови ІФ ОДА, то принаймні не без її відома?

Ну, а тим часом електорат Президента, чиїм обличчям в кожній області являється голова ОДА, за всім спостерігає і мотає собі на вус до наступних виборів…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Далі на відео розповідає відомий в Україні та за її межами волонтер, громадський активіст, голова україно-французького культурного товариства, член профільного медичного комітету Громадської ради при ІФ ОДА:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності