Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Об’єктивність розслідування аварії на Бурштинській ТЕС місцевими під сумнівом?

Як повідомляють інсайдерські джерела з Печерських пагорбів, вчора з Києва на Івано-Франківщину, де напередодні на Бурштинській ТЕС ДТЕК дві аварії: вибух та пожежа, вирушила об’єднана колегіальна слідча група представників відразу кількох відомств, що повинна працювати автономно під безпосереднім контролем та звітністю столиці.

Джерела припускають, що в столиці сумніваються в об’єктивності результатів перевірки обставин аварії місцевою владою на стратегічному підприємстві, що перебуває у власності олігарха Ріната Ахметова. Адже нинішня аварія не єдиний інцидент на ТЕС за останній час. Попри це в ЗМІ раніше вже не раз звучали повідомлення про те, що керівництво ТЕС відмовляється допускати на свою територію перевіряючих та чинить різні перепони представникам державної влади.

А в світлі останніх заяв Президента Зеленського, щодо того, що Рінат Ахметов оголосив війну Офісу президента, а в Україні готується державний переворот, дві аварії в один день на закритому режимному об’єкті – це вже підозріло цікаво…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зауважимо, що раніше президент Володимир Зеленський доручив розібратися із ситуацією, що склалася на ТЕС прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, який перед тим, як зайняти цю високу міністерську посаду, півроку очолював Івано-Франківську ОДА, де його заступником працювала нинішня її очільниця Світлана Онищук, а перед цим Денис Анатолійович майже два роки був директором на вже згаданій Бурштинській ТЕС. Виглядає на те, що справитися з презедентським дорученням Прем’єр не зміг чи не захотів?

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, на Бурштинській ТЕС ДТЕК, за повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, у неділю, 28 листопада, о 21:20 під час роботи сьомого енергоблоку сталася ПЕРША з двох аварій. За попередніми даними, через розрив екранної труби на котлі відбувся викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За інформацією КНП “ОКЦЕД та МК” внаслідок події постраждало 4 осіб. З них двох працівників ТЕС шпиталізували до Обласної лікарні у м. Івано-Франківськ, ще двох – до Бурштинської міської лікарні. Стан людей оцінюється медиками як стабільний, повідомили у ДТЕК.

Енергоблок №7 відключено від мережі, у компанії визначають, що це не вплинуло на тепло- і енергопостачання регіону. Для компенсації потужності було включено блок №4.

Вночі на ТЕС також сталася ДРУГА аварія. А саме, задимлення на покрівлі над котлом блоку № 8, площею 2 кв.м. Причина виникнення пожежі теж встановлюється.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Довідково: Бурштинська теплова електростанція розташована недалеко Галича, (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з’єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною.

12 енергоблоків (потужністю по 200 МВт кожний) були введені в експлуатацію в 1965–1969 роках.

Бурштинська ТЕС входить до складу “ДТЕК Західенерго”, кінцевим бенефіціаром якої є Рінат Ахметов.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності