Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ізраїль постачатиме мирній НАТОвській Фінляндії ППО “Праща Давида”, А НЕ УКРАЇНІ, ВОЮЮЧІЙ З МОСКОВСЬКИМИ АНТИСЕМІТАМИ

Ізраїль уклав угоду з Фінляндією  (членом НАТО ВІД 4.04.2023 р.) щодо продажу системи протиповітряної оборони «Праща Давида». Вартість угоди становить 317 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони Ізраїлю.


Генеральний директор Міністерства оборони Ізраїлю генерал-майор Еял Замір підписав угоду про продаж Фінляндії системи протиповітряної оборони «Праща Давида», вартість якої оцінюється в 317 мільйонів євро.

У підписанні угоди брали участь посол Фінляндії в Ізраїлі Ніна Нордстрьом, аташе з питань оборони Фінляндії в Ізраїлі полковник Оула Астельокі та інші високопосадовці двох країн.

Система «Праща Давида» (на івриті «Шарвіт ксамім», «Чарівна паличка») є однією з провідних у світі.

Її можна використовувати  для перехоплення передових загроз, включаючи балістичні ракети, крилаті ракети, літаки та безпілотники.

Система вже продемонструвала високоефективні можливості під час військових дій за складними сценаріями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім «Праща Давида», небо над Ізраїлем захищають інші системи. Серед них: ППО «Залізний купол», яка перехоплює ракети малої дальності, а також система ПРО «Хец» («Стріла»), що призначена для ураження балістичних ракет і ракет великої дальності.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності