Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Китайське попередження” від США рф за безпілотник

Сполучені Штати вжили заходів, щоб безпілотник MQ-9 Reaper, який упав у Чорне море, не потрапив у чужі руки. А радник із національної безпеки віцепрезидента США Джейк Салліван традиційно передзвонив своїм кремлівським друзям та цього разу навіть пожурив їх пальчиком.

А координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив: «Ми вжили певних заходів, щоб Reaper нікому не дістався. Зрозуміло, ми не хочемо, щоб хтось, крім нас, до нього мав доступ», – повідомляє CNN.

Раніше представник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що безпілотник, який зазнав аварії, не опинився в руках російських військових.

Раніше в російських ЗМІ з’явився аудіозапис, на якому чути, як деякі люди ведуть переговори російською мовою про підняття з дна деяких уламків дрона. Зокрема, стверджується, що вдалося підняти кожух двигуна внутрішнього згоряння.

Нагадаємо, 14 березня Європейське командування Збройних сил США заявило, що над Чорним морем два російські винищувачі Су-27 тараном збили безпілотник MQ-9 ВПС США, що виконував розвідку в міжнародному повітряному просторі.

Американці розцінюють збиття свого розвідувального безпілотника MQ-9 російськими літаками як спробу витіснити їх із Чорного моря, але наголосили, що рф це не вдасться.

Перехоплений російськими літаками Су-27 над Чорним морем розвідувально-ударний безпілотник MQ-9 Reaper Збройних сил США не ніс на собі озброєння.

Посол рф у США Анатолій Антонов після інциденту зі збиттям американського дрона MQ-9 Reaper над Чорним морем заявив про небажання «конфронтації» його країни зі Штатами, але водночас стверджує, що американська авіація має триматися подалі «від російського кордону».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності