Пожежа виникла на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні, в реанімації.

Повідомлення про займання в палаті реанімаційного відділення до надзвичайників надійшло о 21:22. Площа загоряння складала приблизно 55 м², повідомив кореспондентці Суспільного тимчасовий виконувач обов’язків начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ігор Оксентюк. З його слів, вогонь гасили коломийські та косівські рятувальники. Перший підрозділ прибув на місце пожежі за 5 хв. До прибуття рятувальників медики евакуювали 12 хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На місці пожежі виявлені тіла двох загиблих пацієнтів, врятували трьох хворих із сусідньої палати“, — повідомив Ігор Оксентюк.

У Міністерстві охорони здоров’я спершу повідомили про 2 загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Згодом голава Івано-Франківської ОДА уточнила кількість загиблих після вибуху у Косівській центральній районній лікарні. За словами Світлани Оніщук, жертвами стали 4 людини.

Одна людина, за попередньою інформацією, померла від хвороби COVID-19, троє – від пожежі,
– сказала Оніщук, і додала, що ще 3 людей постраждали від вибуху. Їх лікуватимуть в Івано-Франківській обласній лікарні, цитує голову ІФ ОДА 24 канал.

Тільки ось второпати, як жертва пожежі може померти COVID-19, а не від ускладнень викликаних асфіксією, отруєння чадними газами чи опіків, залишається не зрозумілим, коментують у соцмережах слова голови ІФ ОДА доктора наук з державного управління, сама вона теж цього поки не пояснює…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.