Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Зеленському радять спитати на місці зі Шмигаля та голови ІФ ОДА за Бурштинську ТЕС

Минає місяць, як на Бурштинській ТЕС Ренеата Ахметова, що на Івано-Франківщині за добу трапилося дві аварії, які потягли за собою людські каліцтва і смерть, а кілька днів тому в населених пунктах біля ТЕС випав чорний сніг. Сьогодні ж, 22 грудня, до області, де президентській резиденції у с. Гуті проходить саміт Люблінського трикутника і разом з президентом Зеленським перебуває блоизько двох сотень українських та європейських дипломатів приєднався прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Той самий шмигаль, який до стрімкого злету своєї політичної кар’єри наприкінці 2019 року був гендиректором вищезгаданої ахметівської ТЕС. “Тож, можливо, Президенту при такій нагоді слід би було спитати зі Шмигаля та голови місцевої ІФ ОДА Світлани Онищук за ситуацію із Бурштинською ТЕС”, – риторично запитують українці у соцмережах і додають, що це значно краще б вплинуло на похитнувшийся президентський рейтинг

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, у місті Галичі та околицях 16 грудня почорнів сніг. Місцеві пов’язують це з викидами від ДТЕК Бурштинської ТЕС. Депутатка облради та жителька Галича Аріна Сивак того ж дня звернулася до Держпродспоживслужби та екоінспекції в області, аби ті зробили аналізи темного снігу. Була створена тимчасова виїзна комісія з представників Держпродспоживслужби, екоінспекції, представників громади та міської ради. Фахівці взяли проби чорного снігу:

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Є такий показник “визначення забарвлення” – максимальний допустимий його вміст 20 і менше. Результати дослідження показали, що його 30″, – каже Сивак.  – “Ще є перевищення ртуті, але вона випала в сніг, а сніг розтанув і це попадає в ґрунт, а коли воно в ґрунті, то воно на межі норми. І вони не можуть це привʼязати, що це якась біда, але воно ж випадає кожен день. Потрапляє в легені, у воду, в ґрунт, відповідно ця доза накопичується і збільшується… Бурштинська ТЕС порушує законодавство, не дотримується відповідних екологічних норм, які їм встановлює міністерство…

бурштинський сніг

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

А 28 листопада на Бурштинській ТЕС ДТЕК, за повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, у неділю, 28 листопада, о 21:20 під час роботи сьомого енергоблоку сталася ПЕРША з двох аварій. За попередніми даними, через розрив екранної труби на котлі відбувся викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За інформацією КНП “ОКЦЕД та МК” внаслідок події постраждало 4 осіб, з них один, молодий батько, помер у лікарні, інші одержали каліцтва.

працівник ТЕС помер у лікарні

Енергоблок №7 відключено від мережі, у компанії визначають, що це не вплинуло на тепло- і енергопостачання регіону. Для компенсації потужності було включено блок №4.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вночі на ТЕС також сталася ДРУГА аварія. А саме, задимлення на покрівлі над котлом блоку № 8, площею 2 кв.м. Причина виникнення пожежі теж встановлюється.

Директор ТЕС згодом написав заяву на звільнення..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності