Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

В Івано-Франківській ОДА продовжують знущання над журналістами, – риба гниє з голови?

Вчора, 23 грудня, в приміщенні ІФ ОДА посадові особи вчинили напад на редактора та журналіста газети “Голос ІФ”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ та як доказ цього надає відео.

Так вчора по обіді редактор Ірина Василишин та журналіст Ростислав Гудзінський, який водночас є заступником голови президії Громадської ради при ІФ ОДА та членом підкомітету правопорядку та захисту прав людини, прибули на позачергове засідання конкурсної комісії Департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА щодо обрання генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня обласної ради», щоб виконати свій професійний журналістський обов’язок – висвітлити “прозору непрозорість події” і таким чином не допустити корупційних чинників та кумівства, край яким обіцяв покласти президент Зеленський після свого обрання.

ЧИТАТИ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адже, як раніше повідомлялося, громада області не була належним чином повідомлена про даний конкурс, а перше засідання комісії в ІФ ОДА намагалися провести від громадськості потай. Так само, як перед цим восени потай від громадськості провели комісію та обрання директора департаменту охорони здоров’я.

Тож зрозуміло, що присутність журналістів у голови комісії, він же заступник директора ДОЗ ОДА Володимир Дзьомбак, захвату не викликала, а навпаки. Тому вже за кілька хвилин в кабінет, де мало проходити засідання комісії, прибігли директор юридичного департаменту ІФ ОДА Ігор Темех та юрисконсульт Констянтин Шостаченко, які не вигадали нічого мудрішого, як попросили журналістів акредитованої у Верховній Раді та Кабміні газети акредитуватися у секретарки ДОЗ (чому про це журналістів не попросив сам Дзьомбак, залишається загадкою). І яке ж було здивування у Темеха та його “зброєносця”, коли секретар повідомила, що ніякої процедури реєстрації чи акредитації ЗМІ для присутності на засіданні комісії НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО – тобто виявилося, що секретар ДОЗ ОДА має більші знання з юриспруденції чим директор юридичного департаменту ОДА?!

Після того як фокус із акредитацію у “фахових юристів” не вдався, вони спробували фізично перешкодити журналістам повернутися на засідання комісії, яке вже почалося: юристконсульт Шостаченко перегородив собою двері та почав штовхати і шарпати Ростислава Гудзінського, який був змушений викликати наряд патрульної поліції через таке перешкоджання посадовців журналістській діяльності. Ірина Василишин спробувала зазняти цю негідну поведінку посадовців на свій телефон, але в цей час директор юрдепартаменту Ігор Темех, вдаривши жінку, вихопив у неї її телефон. Ба, більше того, Темех почав боротися із жінкою, яка вимагала повернути свою власність – телефон, викручуючи їй руки та, як каже сама журналістка, дозволив собі лапати її руками за інтимні зони…

Тільки крики журналістів з проханням про допомогу змусили нападників-юристів відступити та кинути свій мобільний трофей.

Як наслідок обоє журналістів відбулися синцями, Ростислав Гудзінський порваною курткою, а Ірина Василишин – поламаним дорогим телефоном.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сподіватися на вибачення голови ІФ ОДА за поведінку її підлеглих, чи що до них нею будуть вжиті якісь заходи, поки не доводиться.

Адже, нагадаємо, що не так давно, коли ці самі журналісти намагалися попасти на прийом до нової голови ІФ ОДА Світлани Онищук, щоб взяти у неї інтерв’ю з коментарем про той безлад і свавілля, що почалися в адміністрації з її приходом, один із її заступників та охорона вже намагалися виставити їх з установи. І теж у ситуацію тоді довелося втрититися поліції. А вже згодом, 24 листопада, на редакцію “Голос ІФ” було вчинено напад невідомими особами із погрозами журналістам через їххню професійну діяльність (про це в поліції зареєстрована відповідна заява).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

P.S. Цікаво, що за інсайдерською інформацією Світлана Онищук від часу від свого призначення головою ІФ ОДА в середині липня цього року встигла поміняла аж чотирьох фотографів, які супроводжували її у роз’їздах, в яких вона так часто любить перерізати на камери стрічки там, де роботу почали ще її попередники, щоб потім ці фото виставляти на своїх сторінках у соцмережах. Мабуть тому у соцмережах люди пишуть, що таке марнославство не личить голові ОДА, а тим більше дружині греко-католицького священника…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності