Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вперше Держдеп офіційно озвучив справжню причину відмови Україні в членстві у НАТО, – США бояться прямої війни з рф

Вступ України до НАТО під час конфлікту означало б війну США з росією. Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу. Міллер додав, що за президента Байдена такого не станеться!

Звісно, були озвучині й інші, офіційні – для люмпенів, причини відмови та названі чергові нові-старі умови, щоб приєднатися до Альянсу: Україні треба зосередитися на укріпленні демократії та антикорупційній реформі…

Україну запросять до НАТО, коли всі умови будуть виконані, але зараз це неможливо, оскільки означало б втягування США у війну з Росією. Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту Метью Міллер, цитує «Голос Америки».

«Одна з речей, які мосовія говорила до початку цієї війни – те, що вони рішуче виступали проти вступу України до НАТО та хотіли отримати залізне зобов’язання, що Україна ніколи не приєднається до НАТО. Ми чітко заявили, що це не розглядається, що ми дотримуємось політики «відкритих дверей НАТО». Ми підкреслюємо це зобов’язання сьогодні», – наголосив представник Держдепу.

Він нагадав, що члени НАТО чітко заявили, що Україна стане членом Альянсу. Однак за його словами, прийняти Україну в НАТО просто зараз недоцільно, адже це миттєво втягнуло б Сполучені Штати у війну з кацапією.

Міллер пояснив, що скасування ПДЧ – це визнання успіхів, які Україна зробила за останні кілька років, особливо з моменту повномасштабного російського вторгнення.

«Україна стає все більш інтегрованою, зокрема, політично із НАТО. Ви бачили, як НАТО тренує українські сили, як НАТО надає військові системи», – зауважив він (тут американець помилився, бо українців не тренують , а вчать роботі із невідомою їм сучасною зброєю, а тренувати вже повинні зараз самі українці НАТО, теорія якого навіть на папері не уявляє собі війни з таою довжиною фронту, це їм не талібів з обрізами і на верблюдах розстрілювати з М-16 та гелікоптерів, – ред.)

Серед умов приєднання України до НАТО Міллер акцентував на укріпленні демократії та антикорупційній реформі.

«Україна вже зробила суттєвий прогрес, і ми зможемо запросити їх до НАТО, коли всі умови будуть виконані», – підкреслив він, додаючи, що Україна вже продемонструвала прогрес у реформах демократизації та армії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами речника Держдепу, США завжди розуміли, чому президент Зеленський та інші представники української влади та суспільства робили запити в НАТО, США та до інших країн.

«В їх країну вторгнулися, їх інфраструктуру атакували, тисячі їхніх громадян загинули, ми їх розуміємо. Якби ми були на їхньому місці, ми б робили ті самі запити», – сказав він.

Нагадаємо, за підсумками першого дня саміту НАТО стало відомо, що Україну приймуть у Північноатлантичний альянс буцімто за прискореною процедурою. Зокрема, Україна вступить до НАТО без плану дій щодо членства (ПДЧ).

Крім того, деякі учасники саміту НАТО оголосили про нову військову допомогу для України. Німеччина, хоча виступає проти надання Україні чітких гарантій стосовно вступу до Альянсу, проте планує значний пакет військової допомоги, включаючи бронетехніку, протиповітряну оборону, артилерійські снаряди та безпілотні апарати, загальною вартістю майже 600 млн євро.

Водночас Франція планує передати Україні далекобійні крилаті ракети Scalp, що дозволять завдавати удару по цілях у тилу московії. Польща, своєю чергою, розглядає можливість вислання своїх військ на територію України як миротворців, за умови припинення вогню.

А ось міністр оборони Великобританії Воллес заявив Україні, що його країна і НАТО – це не Амазон, то зазначимо йому, щой Україна не є полігоном для НАТО, де повинні тисячами помирати українські вояки, захищаючи собою не тільки Україну, а й той самий переляканий Альянс теоретиків…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності