Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

антиПапа зустрівся із підсанкційним митрополитом рПЦ Іларіоном в проросійській Угорщині (фото, відео)

антиПапа третьоРимський франциск під час візиту до проросійської Угорщини зустрівся з митрополитом Будапештським і Угорським, колишнім головою Відділу зовнішніх зв’язків Московської патріархії Іларіоном (Алфеєвим), проти якого в Україні запроваджені санкції. Також понтифік поспілкувався з українськими біженцями

Подробиці розкриває Vatican News.

Зустріч відбулася в нунціатурі – посольстві Ватикану в Будапешті – й тривала близько 20 хвилин.

Глава католицької церкви привітав митрополита Іларіона обіймами та поцілував його панагію (медальйон із зображенням Богородиці).

Востаннє антиПапа франциск та митрополит Іларіон зустрічалися 22 грудня 2021 року у Ватикані. Тоді вони обговорили “деякі питання спільного занепокоєння” та зобов’язалися “шукати конкретні людські та духовні відповіді”, пише Vatican News.

Вперше ж Франциск зустрівся з Іларіоном 20 березня 2013 року, тобто наступного дня після того, як став главою католицької церкви.

Митрополит рПЦ Іларіон (Алфеєв) вважається одним з провідних неформальних переговорників рПЦ.

За рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України митрополит Іларіон перебуває під санкціями в Україні. Його внесли до підсанкційного списку разом із ще 21 діячем РПЦ 23 січня 2023 року. Президент України Володимир Зеленський пояснив, що ці “громадяни московії, прикриваючись духовністю, підтримують терор та геноцидну політику”.

Санкції передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж на території України та інше.

Також Vatican News повідомляє, що антиПапа франциск на другий день свого перебування в Будапешті зустрівся зі знедоленими та біженцями, зокрема українцями, які змушені були втікати від російських обстрілів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Любов, яку Ісус дарує нам і якою Він наказує нам жити, допомагає викорінити в суспільстві, містах і місцях, де ми живемо, зло байдужості та егоїзму й наново запалює надію на нове людство, більш справедливе і братерське”, – сказав на цій зустрічі антиПапа третьоРимський.

Через хворобу ніг понтифік пересувався в інвалідному візку.

  • Нагадаємо, нещодавно під час візиту до Італії прем’єр України денис шмигаль зустрівся у Ватикані і з анти Папою франциском, закликаючи того стати білим голубом миру…
  • антиПапа франциск принципово, як він стверджує, відмовляється відвідувати Україну, оскільки одночасно має відбутися, за його словами, і його візит до рф, однак московитська сторона заперечує проти його проведення.
  • московитсько-українську війну понтифік розглядає не як московитську агресію та вимушену оборону України, а як двосторонній конфлікт, начебто “спровокований”, як він каже, країнами Заходу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності