Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Через зволікання УГКЦ святкування Різдва 25 грудння може не бути і в УПЦ…

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук вчора зустрівся із антиПапою третьоРимським франциском, як цю особу тепер справедливо називають українці.
Ось як приблизно цей візит коментують вірні християни-українці у соцмережах:
Війна в Україні є виразно колоніальною і пропозиції миру, котрі надходять до нас з росії, — це ніщо інше, як пацифікація колонії. За ними стоїть заперечення права на існування українського народу, його історії, культури і, зокрема, Церкви. Вони несуть у собі заперечення самого права на існування Української держави, визнаної міжнародною спільнотою з її суверенітетом і територіальною цілісністю, — розповідав Глава УГКЦ наче наївній малій дитині антиПапі франциску і наголосив: — У російських пропозиціях миру поки що відсутня будь-яка предметність для діалогу“.
Блаженніший“* Святослав подарував русофілу антиПапі, який  захоплюється героєм Достоєвського студентом-вбивцею, символічний подарунок — фрагмент російської міни, яка в березні знищила фасад храму УГКЦ в Ірпені.
Це символічний подарунок не лише тому, що це фрагмент російської міни, котра знищила наш храм у місті-мученику Ірпені, але також тому, що подібні фрагменти російських мін, бомб і ракет ми щоденно витягуємо з тіл військових, цивільних і навіть невинних дітей. Вони є видимими знаками тотального знищення та смерті, які росія несе на українську землю“.
Нагадаємо, що у Чистий четвер перед Великоднем антиПапа третьоРимський франциск має традицію, як досі й воістину гідні папської тіари його попередники,  мити і цілувати ноги нужденним чи невиліковно хворим. Можливо, антиПапу варто було б запросити до українських лікарень, щоби він поцілував ніжки та ручки і те, що від них залишилося українським дітям, які отримали страшні каліцтва, потрапивши під “спасітєльний вогонь” російських снарядів та ракет, якими нелюди щедро посипають будинки українців вже 9-й місяць… Можливо, варто запросити антиПапу взяти участь у евакуації літніх та маломобільних з того пекла, яке влаштували улюблені ним росіяни всюди, де встигли дотягнутися, сіючи смерть і жах в Україні? Можливо, тоді б антиПапа змінив своє ставлення до “російського гуманізму”? Чи марні сподівання українських католиків?..
Нагадаємо, що днями ватикансьий антихрист франциск вкотре принизив Україну і усіх невиннозамордованих москалями українців, заявивши, що після початку повномасштабного вторгнення ходив у російське посольство та спілкувався там з представником країни-окупантки, а також був готовий їхати до Москви (на поклони). Однак глава МЗС рф Сергій Лавров заявив йому, що цього “наразі не треба“. антипапа наголосив, що з того часу Святий Престол працює над тим, аби знайти рішення. Також франциск зробив скандальну заяву про росіян, які вбивають в Україні дорослих та дітей, а також знищують міста й села. Загарбників понтифік назвав “великим народом” й заявив про начебто російський гуманізм. Цей антихрист ватиканський наголосив, що дуже поважає росіян. А Достоєвський взагалі “надихає думати про християнство“.
Підсумував же свої слова цей аргентинський лицемір, який приховує свої родство і дружбу із Ернесто Че Геварою, як і свої ліві марксистські юнацькі погляди, що, як бачимо, збереглися в нього й сьогодні, тим, що “дуже любить українців, і дуже любить росіян“.
Розп’яття у формі серпа і молота, що поєднує християнську та комуністичну символіку, було піднесено лівому папі римському Франциску від Ево Моралеса, відомим своїми лівими поглядами.
***
Також є цікавим той факт, що цьогоріч УПЦ, заявивши місяць тому про перше святкування нею Різдва Христового по усій Україні за Гриоріанським календарем 25 грудня, має намір відмовитися від цього нововведення через зволікання… саме УГКЦ, яка тільки минулого тижня розглянула можливість такого святкування не 7 січня, як це роблять православні москалі, а із усім Світом у грудні…
*Блаженними в історії східних християн слов’ян було прийнято називати юродивих, які не могли нести будь-якої юридичної відповідальності за свої проступки, а отже і не могли бути покарані, внаслідок своєї розумової відсталості. Ба, більше того, іхні часто позбавлені логіки промови було прийнято рахувати за голос Божий, Який таким чином через них увіщуває, наче через пророків своїх…
P.S. Чи не було б доречним сьогодні після таких витівок антиПапи франциска розірвати Україні та УГКЦ будь-які зв’язки із Ватиканом до наступного конклаву – у такий спосіб це б привернуло увагу світової громадськості до поведінки цього лівого понтифіка і однозначно викликало її засудження з боку тієї ж громадськості? Ну, а увесь момульманський світ, в тому числі Іран і Афганістан, у захваті ейфорії, мабуть, точно б розірвали будь-які дружні стосунки із росією та поклялися у вічній дружбі Україні…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності