Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Демократи позбавляють Трампа права балотуватися через суди, – перший прецедент уже є

Верховний суд штату Колорадо (США) ухвалив виключити Дональда Трампа зі списку кандидатів на пост президента в 2024 році через його роль в акціях протесту біля Капітолію 6 січня 2021 року, які, як тепер виявляється, були підішріті провокаторами від демократів…

Про це повідомляє NBC News.

Це судове рішення зробило Дональда Трампа першим кандидатом у президенти в історії США, якому заборонили брати участь у виборах за пунктом Конституції, що вкрай рідко використовується. Цей пункт забороняє посадовим особам, які брали участь у «заколоті або повстанні», обіймати офіційні посади.

Суд за невеликої переваги голосів (4:3) дійшов висновку, що Конституція забороняє претенденту на висування від Республіканської партії у 2024 році з’являтися у виборчому бюлетені через його роль «у підбурюванні насильства проти уряду США».

Постанова суду стосується лише республіканських праймеріз у Колорадо, які пройдуть у штаті 5 березня, але це рішення, ймовірно, також вплине на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада. Набрання рішенням чинності відкладено до подання апеляції наступного місяця.

Представники Трампа вже встигли назвати рішення суду помилковим та недемократичним та зазначили, що воно буде оскаржено у Верховному суді США.

Нагадаємо, раніш Федеральний апеляційний суд США ухвалив постанову, яка дозволяє притягти до відповідальності колишнього президента країни Дональда Трампа через штурм Капітолія 6 січня 2021 року. Це може привести до низки цивільних позовів проти нього.

11 грудня прокурори заявили, що викличуть трьох свідків-експертів на судовий процес над Трампом: адже ті потенційно можуть показати, як учасники заворушень 6 січня пересувалися до Капітолія у відповідь на твіти колишнього президента.

Команда експрезидента США Дональда Трампа прогнозує, що він може офіційно отримати номінацію на кандидатство в президенти від Республіканської партії до 19 березня, враховуючи його лідерство в опитуваннях у штатах, де відбудуться праймеріз.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності