Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Головний санлікар пояснив, чому “зник” COVID-19 після 24 лютого

Коронавірус в Україні під час війни не закінчився, але на тлі масштабних обстрілів та бої він відійшов на другий план. В Україні продовжують фіксувати випадки захворювання на COVID.

Про це в розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Як зазначив Кузін, під час війни безпекові питання для українців були важливіше. З 2023 року в Україні та світі коронавірус перейшов до категорії постійних проблем і захворювань, які будуть реєструватися в системі охорони здоров’я.

За його словами, з жовтня 2023 року понад 147 тисяч українців перехворіли на COVID-19. За п’ять місяців зафіксовано 815 летальних випадків. З них – чотири дитини віком до 17 років. З початком війни вакцинальна кампанія спала до майже нульових показників.

«Але ще до вторгнення рф в Україні вдалося вакцинувати значну кількість населення, і тому ми все ж не спостерігали сплесків захворювань після початку війни, коли люди почали збиратися у бомбосховищах і інтенсивно комунікувати. І навіть попри те, що карантинні обмеження майже повністю скасували. Тому «ковід» продовжувався, після 24 лютого 2022 року в різних країнах він мав різні фази», – сказав Кузін.

А ось скрін популярної сьогодні книги, яку пропонують в інтернеті:

Варто зазначити, що ВООЗ офіційно скасувала пандемію коронавірусу у світі у травні 2023 року. В Україні також зняли обмеження та скасували карантин.

Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомило, скільки українців проігнорували рекомендацію по завершенню курсу вакцинації проти COVID-19. Виявилося, що таких більше 12 млн людей.

Нагадаємо, що з початку епідсезону (з жовтня 2023-го) і станом на 12 січня зафіксували вже 122 081 випадок COVID-19. Серед них — 595 летальних випадків. Зокрема, із позитивним діагнозом COVID-19 померли чотири дитини віком до 17 років.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності