Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Насильника-посадовця в ІФ ОДА покриває… очільниця області?!

Про безлад, який інакше як “злочинним” не назвати, що розпочався в Івано-Франківській області з часу, коли її очолила Світлана Онищук, вже неодноразово писали ЗМІ, в тому числі і наша газета “За лаштунками“, але те, про що йтиметься далі, уже перейшло всі межі.

Про це повідомляє місцева інформагенція “Голос ІФ”.

Так перед Новим роком ЗМІ вже повідомляли про черговий інцидент в Івано-Франківській ОДА, коли керівник Юридичного департаменту Ігор Темех на третьому поверсі обладміністрації, за кілька метрів від кабінету її голови, застосував силу до журналістів, порвавши при цьому на Ростиславі Гудзінському куртку, а жінці Ірині Василишин, зробив кілька синців, облапавши її прицьому за інтимні місця, намагаючись заволодіти її телефоном, який, кажуть, навмисно пошкодив…

Виявляється це вже не перший випадок, коли цей юрист і адвокат застосовує силу до жінок*. Попри це місцева поліція відмовила журналістам у внесенні заяви про перешкоджання їх професійній журналістьській діяльності і побиття чиновником ІФ ОДА до ЄРДР.  Мабуть, щоб не зв’язуватися із чиновником та тою, хто за ним стоїть?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попри те, що в Україні прийнято за поводом і без нього ганити суддів, слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Бородовський С.О. бодай частково, але таки задовольнив журналістську скаргу і постановив 29 грудня 2021 року зобов’язати Івано-Франківський РУП ГУНП в Івано-Франківській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості на підставі скарги від 23.11.21р.

Тож тепер журналістам і громадськості залишається взяти на свій контроль, щоб “доблесна” поліція традиційно не “злила справу у каналізацію“.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, вже згаданого 23 грудня в Департаменті охорони здоров’я ІФ ОДА відбувався без належного повідомлення громадськості та ЗМІ, що при новій голові ОДА стало традиційним, другий етап конкурсу-обрання директора обласної інфекційної лікарні (найгрошовитішої медустанови краю на час пандемії), де так само, згідно заяв громадськості та журналістів дещо раніше сумнівно обраний директор департаменту намагався пролобіювати на цю ваканту посаду свого товариша, який попри сумнівність поданих ним на комісію документів, як і передбачалося, переміг…

ЧИТАТИ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, щоб завадити ЗМІ мати можливість висвітлити на загал свої сумніви щодо об’єктивності і прозорості конкурсу на комісію в якості “важкої артилерії” прибув керівник юридичного департаменту Ігор Темех в супроводі свого помічника і попросив єдиних присутніх тіт журналістів “Голос ІФ” вийти акредитуватися. Коли ж, мабуть, більш юридично свідуща секретар ДОЗ ОДА сказала, що акредитації не потрібно, Ігор Темех оголосив журналістів пройдисвітами й самозванцями, назвавши їхні посвідчення фальшивками, попри це зізнавшись, що вже читав і дивися на їхньому офіційному сайті їх критичні сюжети про роботу ІФ ОДА (Є ПІДОЗРА, ЩО САМЕ ЗА ОДИН З ТАКИХ СЮЖЕТІВ МІСЯЦЬ ДО ЦЬОГО Й БУЛО СКОЄНО НАПАД НА РЕДАКЦІЮ “ГОЛОС ІФ”). А далі, як уже вище згадувалося, на журналісті-чоловікові він порвав куртку, а ось жінку-журналістку цей юрист і адвокат ще встиг, як вона зізнається, полапати за інтимні місця, залишити їй на згадку про себе кілька синців, та телефон, який сперше у неї відібрав, а коли зрозумів, що апарат доведеться таки повернути їй, поламав його (журналісти тоді заявили поліцейським про грабіж).

Викликана Гудзінським на місце події в ОДА  поліція тільки розвела руками.

*І далу саме цікаве: завдяки викладеному журналістами відео, яке їм вдалось тоді зняти, громадяни упізнали в Ігорю Темеху того самого бороданя у кепці і масці, який під час т.зв. “рейдерського захоплення” найбагатшого ДП області “Дороги Прикарпаття” вдарив юристку підприємства (22:28хв відео), принужуючи при цьому словесно її честь та гідність (16:40хв відео).

Тоді, наприкінці липня 2021року, нинішній голова юридичного департаменту ОДА Ігор Темех, намагаючись вирвати із рук жінки документи про призначення новим керівником підприємства Богдана Яциковського – особи, яку називають сином коліжанки тоді щойно призначеної керівником Івано-Франківщини Світлани Онищук, теж повів себе грубо із жінкою-юристом. При цьому Ігор Темех, називаючи себе “радником голови ІФ ОДА” так і не представився, хоча й мусів би, і його про це просили присутні. Суттєво, що згаданий документ про зміну керівництва ДП з порушенням регламенту був опублікований на сайті ОДА тільки за кілька годин після, як стався даний інцидент. по завершенні робочого дня. А на користь того, що це дійсно могло бути “рейдерське захоплення” свідчить хоча б той факт, що після цього скандалу, завдяки втручанню ОПУ, Б. Яциковський й місяця не протримався на посаді, а держпідприємству таки повернули його законне керівництво…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чому ж цього “радника” і директора юридичного департаменту ОДА, який полюбляє воювати з жінками і журналістами, досі не усунуто від виконання? І чому поліція боялася реєструвати заяву  у ЄРДР, адже ст. 171 ККУ про прешкоджання журналістській діяльності і відповідальність по ній, яку постановою Верховної Ради від 21.02.2021 року тільки посилено, як і статті за рукоприкладство та насильство, наче ніхто не відміняв?

ФОТО: 1) скрін з відео “аномніго радника голови ІФ ОДА; 2) фейсбук-профіль голови юридичного департаменту ІФ ОДА

Можливо тому, що самого Ігоря Темеха теж називають особою близькою до сім’ї очільниці ІФ ОДА Світлани Онищук? Так, подейкують, що він є інститутським другом її чоловіка Ігоря Онищука, який суміщає священичий сан із юридичним фахом, працюючи у Конституційному суді України, що дає підстави чуткам, що анархія, яка панувала в ІФ ОДА до приходу до влади в ній Світлани Онищук, тепер замінилася кумівством, тим самим, яке президент Зеленський обіцяв своїм виборцям викорінити.

За останніми чутками, Світлана Онищук незабаром за протекцією із Кабміну планує очолити Міносвіти або ж Національне агентство України з питань державної служби. В такому разі, якщо президент Зеленський все ж вірішить це допустити, кажуть, нехай спершу він хоча б спробує собі уявити, що чекатиме на будь-яку з цих установ при такому новому керівництві…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ФОТО: колаж із соцмереж

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності