Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПЕРША ОБЛАСТЬ СТАЛА ЧЕРВОНОЮ – це Івано-Церківщина, як і передбачалося

головне ФОТО – соцмережі

Як і передбачалося ледь не місяць тому, першою областю в Україні, яка повернулася в “червону” зону карантину, стала Івано-Франківщина, яка офіційно вступить до зону вже наступного понеділка, 24 січня. Таке рішення МОЗ і Кабміну.

Поверненню області, яку від недавна називають “Івано-Церківщиною”, адже областю останні півроку керує сама справжня попадя, тобто дружина священника, сприяв цілий ряд факторів, про які вже не одноразово повідомляли місцеві і загальнодержавні ЗМІ.

Останнім, звісно, як вже раніше повідомлялося, була одночасна групова коляда 4,5 тис. чоловік, організована у селі Підгір’ї біля Івано-Франківська для Української Книги рекордів Гінеса.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наступним – скандальні суперечливі призначення, як заявляє громадськість, із недотриманням прозорості і законності конкурсами на посади директора Департаменту охорони здоров’я ІФ ОДА та директора обласної інфекційної лікарні (найважливішої в час пандемії, а не тільки “найбюджетнішої”). А згадайте вибух кисневого балона у Косівській ЦРЛ, де, виявляється, зі слів головного лікаря, є звичай у палатах над померлими запалювати свічки, як результат є загиблі і скалічені…

Маніпуляція статистикою і невдачі на фронті загальної вакцинації, при тому що нова голова ОДА майже два роки, ще будучи заступницею у своїх попередників на цій посаді, саме курувала питання вакцинації!

Також усілякі масові заходи, перерізання стрічечок та брифінги голови ОДА, в тому числі й щодо епідситуації в області, як це було у велелюдному громадському ТЦ “Епіцентр”.

Ще одним фактором напади, побиття і переслідування місцевих журналістів за критику місцевої влади (напад на редакцію “Голос ІФ” та побиття її журналістів керівником Юридичного департаменту ІФ ОДА в приймальні Департаменту охорони здоров’я саме під час обрання згаданого директора обласної інфекційної лікарні).

Відсутність належної співпраці з громадськістю та ігнорування головою ІФ ОДА скарг членів Громадської ради при ІФ ОДА.

Як вже вище згадувалося на прикладі ДОЗу, інфекційної лікарні та юрдепартаменту ОДА –  як мінімум т.зв. “кумівство” і неграмотна кадрова політика.

І на сам кінець, – це також невдала кадрова політика самого Києва щодо його призначень в область – за президенства Володимира Зеленського зараз ІФ ОДА керує вже четверта призначена особа, і, мабуть,  таки не остання. Адже, як уже гуде в коридорах держустанов області й мережах: “Треба не тільки вміти позувати на камери, власні телеграмканали і молитися, треба ще й вміти працювати і керувати, а для цього мало бути доктором держуправління…” Щось подібне кажуть й крайні рейтинги голів обладміністрацій.

Та ГОЛОВНА РОДЗИНКА: голова ІФ ОДА Світлана Онищук невідомо за які заслуги, а , можливо, саме за таке “вдале” повернення області до червоної зони (?), висуває на присвоєння почесного звання “заслужений лікар України” вище згаданого сумнівно обраного, згідно заяв громадськості, директора ДОЗу Ігоря Дмитренка. Мабуть, аплодувати їм сьогодні за це треба стоячи?

Ось тільки декотрі дописи й коментарі відомих прикарпатців із мереж щодо ситуації в Івано-Франківській області і повернення її до червоної зони:

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер нагадаємо, що таке “ЧЕРВОНА ЗОНА”:

⛔ Що забороняється?
– робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
– робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
– робота закладів освіти, крім дитячих садків і початкових класів шкіл,
– робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
– проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
– робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.
‼️ Важливо, що вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат або чинний негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або тест на антиген), або сертифікат про одужання від коронавірусної хвороби.
Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.
Водночас місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил у регіоні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності