Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Уникати слів “МАТИ” і “БАТЬКО”, як образливих, – радять ліберасти

Збуваються пророцтва з Апокаліпсису. Після нападок у Європі з боку гендерних лібералів на традиційні сімейні цінності, у Великобританії Манчестерський університет оприлюднив рекомендації, де закликає співробітників використовувати гендерно-нейтральні терміни замість слів, що вказують на стать людини. І більше того:

Замість слів “батько” і “мати” ці нові “демократи” пропонують використовувати слова “один з батьків” або “опікун“, а замість “чоловік” і “дружина” – “партнер.

Рекомендації підготував відділ університету, який опікується гендерною та расовою рівністю. Такі відділи існують у багатьох провідних західних навчальних закладах.

У рейтингу Times Higher Education за 2021 рік Манчестерський університет посідає 51-е місце в світі; з британських навчальних закладів вищі позиції мають лише такі престижні, як Оксфорд, Кембридж, Імперіал-коледж, Університетський коледж Лондона, Лондонська школа економіки, Единбурзький університет та лондонський Кінгс-коледж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Рекомендації щодо інклюзивної термінології розробили у відповідь на звернення співробітників, йдеться в повідомленні університету.

Документ містить перелік термінів з гендерними конотаціями і альтернатив до них, зокрема:

• Ви або вони/їх/їм, а не він/вона та його/її

• Люди/людина або особа (особи), а не чоловік/чоловіки і жінка/жінки

• Усі/колеги, а не пані та панове

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Один з батьків та опікун, а не мати і батько

• Партнер, а не чоловік і дружина

Консервативні автори розкритикували рішення університету.

“Якби я був студентом Манчестерського університету, я не впевнений, що вважав би це правильною витратою моїх 9 250 фунтів на рік”, – сказав Тобі Янг, генеральний секретар Союзу свободи слова, маючи на увазі максимальну плату за навчання в англійських університетах для жителів країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Замість того, щоб зосередитися на освітніх стандартах або допомоги студентам, які постраждали через пандемію, університет витратив час і гроші на розробку керівництва з прогресивного мовлення”, – зазначив пан Янг.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Але традиційному світі давно говорять, що подібні програми фінансуються за гранти від різноманітних фондів, які підтримуються такими мільярдерами як Джордж Сорос та інші, тож скоріш за все власних коштів університет не витрачав?..

Університет зробив своїм студентам ведмежу послугу, припустивши, що їх можуть образити слова “мати” і “батько”“, – додав він.

У пресслужбі університету, однак, закликали не перебільшувати значення рекомендацій і підкреслили, що “просто створили керівництво для наших співробітників, яке заохочує використання більш інклюзивної мови, щоб уникнути упередженості і припущень”.

“У ньому ми рекомендуємо використовувати терміни “один з батьків” та “опікун”. Це затверджена термінологія, і вона в жодному разі не означає, що ми забороняємо слова “мати” або “батько”“, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності