Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Якщо вже у Давосі говоритимуть про “хворобу-Х”, яку називають страшнішою COVID-у…

На Всесвітньому економічному форму в Давосі планують обговорити гіпотетично можливу пандемію через «Хворобу Х».

Про це йдеться у програмі Всесвітнього економічного форму.

Нарада щодо нової пандемії відбудеться в середу, 17 січня.

«З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома «Хвороба X» може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров’я до численних майбутніх викликів?»,- зазначається в програмі.

Серед спікерів будуть брати участь:

    • Тедрос Аданом Гебреїсус – генеральний директор ВООЗ;
    • Мішель Демаре – голова правління AstraZeneca Plc;
    • Шям Бішен – керівник Центру здоров’я та охорони здоров’я; Член виконавчого комітету Всесвітнього економічного форуму в Женеві;
    • Рой Джейкобс – президент і головний виконавчий директор Royal Philips;
    • Пріта Редді – виконавчий віцеголова Apollo Hospitals Enterprise Ltd;
    • Нісія Триндаде Ліма – міністр охорони здоров’я Бразилії;
    • Джаміль Едмонд Андерлін – головний редактор Europe, Politico.

«Хвороба Х» є гіпотетичною загрозою. Цю назву використовують серед вчених для заохочення розробки контрзаходів, зокрема, вакцин й тестів, які можуть бути застосовані в разі майбутнього спалаху.

У листопаді 2022 року ВООЗ задіяла більше 300 вчених для вивчення «невідомого патогену, який може спричинити серйозну міжнародну епідемію». Зокрема вважається, що смертність від патогену у 20 разів може перевищити показники COVID-19.

COVID-19 вперше виявили у грудні 2019 року в китайському Ухані. Хвороба почалась як спалах та розвинулась до рівня пандемії. Причиною став коронавірус SARS-CoV-2.

У 2023 році ВООЗ заявила, що коронавірусна хвороба стала постійною проблемою суспільної охорони здоров’я й вже не є надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я міжнародного значення.

За час пандемії у світі захворілі майже 687 млн людей й близько 7 млн загинули.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними ВООЗ, цієї зими низький рівень вакцинації проти останніх варіантів COVID-19 і грипу чинить тиск на системи охорони здоров’я багатьох країн.

Стелла Кіріакідес, єврокомісар з питань охорони здоров’я, закликала всіх громадян провести вакцинацію від COVID на тлі циркулюючих різновидів вірусу.

Уряд Іспанії вирішив запровадити обов’язкове носіння масок у всіх медичних закладах через стрімке поширення COVID-19 та інших респіраторних захворювань. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності