Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Американці змушені обирати між “Дідом Альцгеймером” і його дещо молодшим “рудим і нарваним” братом…

Восени в Штатах президентські вибори, де американцям вкотре доведеться вибирати між демократами із їх ліберальною (неомарксистською) політикою, підтримкою BLM і ЛГБТ, бажанням надати право голосувати мігрантам-нелегалам, зазіханням на споконвічне право кожного американця на зброю і т ін. та між республіканцями – цими войовничими консерваторами, які зі зброєю в одній руці та Біблією в іншій створили нинішні США, які щоразу за їх керування країною стають все могутнішими і скочуються у прірву при демократах…

Але настрої у американців доволі неоднозначні. І Байден для них не надто хороший кандидат, бо вже, мовляв, застарий для президентства. Але й Трампа вважають «небезпечним».

Ця країна досі не має достойних кандидатів

Як свідчить опитування, що провело видання Bloomberg, навіть найнадійніші електорати Демократичної партії свідчать про те, що Джо Байден є дуже старим для наступного президентського терміну.

Зокрема, 44% опитаних американців звернули увагу саме на вік Байдена. Опитування було проведене після доповіді спеціального прокурора, в якій 81-річний президент був названий «літньою людиною з поганою пам’яттю».

Але і Дональд Трамп в очах виборців точно не є молодим та активним. Згідно з опитуванням, 38% виборців звернули увагу на його вік. Але значно більше – 45% американців – називають його небезпечним.

І що цікаво: старим Байдена назвала більшість чорношкірих виборців, молодих виборців та жінок. Навіть серед тих, хто заявив, що планує голосувати за Байдена, 7 з 10 відповіли, що він відповідає цьому опису.

«Вік Байдена – це, безумовно, складний наратив, з яким президентській кампанії доведеться боротися. Для Байдена ця тема є більш причепливою, ніж для Трампа», – сказала віце-президентка Morning Consult Керолайн Бай.

А ось Трампа виборці частіше описували як психічно здорового або з хорошим здоров’ям. Проте, на тлі Байдена, значно менш співчутливим та чесним.

Трамп зберігає перевагу над Байденом, а також над іншими кандидатами – Робертом Ф. Кеннеді-молодшим, Джилл Стайн і Корнелом Вестом.
Що це кажуть виборці про Байдена і Трампа?

Приблизно до 50% виборців, які ще не впевнені у своєму виборі, кажуть, що не голосуватимуть за Трампа, якщо його визнають винним у будь-якій з кримінальних справ, у яких йому висунули звинувачення.

Серед них – звинувачення у виплаті грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс, неправомірне поводження із секретними документами, а також окремі справи на рівні штатів і на федеральному рівні, що передбачають змову з метою впливу на результати виборів 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Варто зазначити, що про судові справи проти Трампа виборці говорять майже так само, як про вік Байдена. Однак прихильники Трампа частіше, ніж інші виборці, зі зневагою говорять про ці справи.

Ще одним важливим моментом для виборців є інфляція. І в міру того, як економічні страхи зменшуються, виборці знаходять можливість переключити свою увагу на питання кордону.

Більшість виборців, які ще не визначилися з вибором, вважають Байдена та демократів у Конгресі відповідальними за приплив мігрантів. Однак, порівняно з попереднім місяцем, на 5% зросла кількість людей, яка повʼязує з міграційними процесами і республіканців, яких представляє Трамп.Це сталося після того, як республіканці в Палаті представників за підтримки Трампа провалили двопартійний законопроєкт про кордон.
Однією з потенційних переваг Байдена, згідно з опитуваннями, є те, як виборці сприймають деякі положення підписаного ним Закону про зниження інфляції. Більшість респондентів заявили, що здатність домовлятися про ціни на ліки та розширення страхових субсидій допомогли їм або їхнім громадам.

Проте інші економічні заходи, до яких вдавався Байден (наприклад, 15% податку на корпорації або 1% податку на викуп акцій), не мали такого великого впливу на економіку США.

Опитування також показало поступове поліпшення оцінки національної економіки виборцями. З тих, що вагаються, 31% вважає, що вона рухається в правильному напрямку. А це на 5% більше, ніж було в жовтні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І навіть попри це, Байден не виглядає у очах американців як гарант економічної стабільності. Адже у широкому спектрі економічних питань в Штатах досі довіряють Трампу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності