Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чому перемога ЗСУ у війні з росією «не буде фіналом»? – Залужний

Україна боротиметься «до останньої краплі крові», але її перемога у війні з росією «не буде фіналом». Про це в інтерв’ю американському виданню TIME заявив головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний.

“Знаючи те, що я знаю про росіян з перших вуст, наша перемога не буде остаточною. Вона стане можливістю перевести подих і підготуватися до наступної війни, – сказав він.

Що саме має на увазі головнокомандувач ЗСУ, американці не поспішили розшифровувати своїм читачам, адже навіщо їм знати, що якщо росію, таку, якою вона є зараз, не знищити після перемоги ЗСУ над нею на українській території, то на світ незабаром чекає нова війна, яку почне ця невгамовна орда. Саме тому тому і президент Зеленський, і Залужний просять Захід, зокрема США і НАТО, надати Україні якісну наступальну сучасну зброю, раз ті бояться самі воювати, як і визнати росію країною-спонсором тероризму. Постачати Україні придбаний по задвірках світу радянський військовий металобрухт це не вихід, а треба дійти бодай до москви (зайтив неї) і Уралу, інакше війни розпочаті росією не скінчаться ніколи… Тож навіщо американцям пояснювати, що нинішньому їхньому президенту не вистачає яєць, які мав на цій посаді Трамп?..

Зазначимо, що світові експерти повідомляють: не зважаючи на “санкції” росія щодня на експорті газу та нафти заробляє 0,87 млрд. доларів, а витрачає на ведення війни в Україні біля 0,5 млрд. доларів, а є ще експорт урану, золота, алмазів, деревини  і т.д. І цього росію слід позбавити негайно, але Заходу, який не воює, а свою кров за нього проливає Україна, це, звісно, байдуже, інтереси власної наживи значно вищі…

***

Журналісти видання TIME зазначають, що на початку широкомасштабного російського вторгнення американський колега Залужного – голова об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів, генерал Марк Міллі – запитував українського головнокомандувача, «чи планує він евакуюватись до більш безпечного місця».

«Я сказав йому: «Я вас не розумію». Для мене війна розпочалася у 2014 році… Я не втік тоді і я не збираюсь тікати зараз», – цитує відповідь Залужного TIME.

За словами журналістів, головнокомандувач ЗСУ розумів, що війна неминуча.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Запах війни неможливо сплутати. І він уже був у повітрі», – передає слова Залужного TIME.

У розмові з журналістами видання він підтвердив, що Україна готувалась до війни, однак не хотіла, щоб про це дізнались росіяни.

«Я побоювався, що ми втратимо елемент несподіванки. Нам треба було, щоб ворог думав, що ми всі розміщуємось на своїх звичайних базах, куримо траву, дивимось телевізор і розміщуємо дописи у фейсбуці», – цитує слова Залужного американський тижневик.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення, він, як зазначають журналісти, мав дві головні стратегічні цілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми не мали допустити, щоб впав Київ. А на всіх інших напрямках нам довелося пролити їхню кров, навіть, якщо у певних місцях це вимагало втрати територій», – передає слова Залужного TIME.

Журналісти видання пояснюють: ЗСУ «хотіли дозволити росіянам просунутися, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання в тилу».

«Вони просто загнали своїх солдатів на бійню. Вони вибрали сценарій, який найбільше влаштовував мене», – цитує слова Залужного TIME.

У квітні 2022 року видання Politico назвало генерала Залужного «залізним генералом», який стане «історичною постаттю» в українській армії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще через місяць американський журнал Time визнав головнокомандувача ЗСУ одним зі 100 найвпливовіших людей світу у 2022 році.

Станом на початок червня ЗСУ, якими під час війни керує Залужний, очолили рейтинг довіри українців.

7 вересня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та перший заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський опублікували спільну статтю про те, як можуть надалі розвиватися події в контексті широкомасштабного російського вторгнення.

На думку генералів, у 2022 році війна, швидше за все, не завершиться, а головною її особливістю є те, що «засоби ураження Збройних сил України мають досяжність майже в 20 разів меншу, ніж має противник». Саме тому вони закликали іноземних партнерів надати Україні «системи озброєння або певні найменування боєприпасів із відповідною дальністю дії».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності