Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Данайські” дари франциска-І: Зеленському оливкову гілку, а путніу – медаль “Ангел-хранитель миру” та “Голуба миру”

Данайців дари (лат. Danaorum dona), також:

Данайців боюсь із дарами прибулих (лат. Timeo Danaos et dona ferentes) —

крилатий вислів, пов’язаний із переказом про Троянського коня.

Переносно вживається для застереження від надмірної довірливості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уперше фраза зустрічається в «Енеїді» Вергілія.

Президент України Володимир Зеленський вчора, 13 травня, зустрівся з антипапою франциском у Ватикані. Це перша особиста зустріч Зеленського і антипапи третьоРимського з моменту початку широкомасштабної війни.

Про це повідомляє Телеграм-канал українського президента.

Як відомо, зустріч антипапи з президентом України Зеленським тривала близько 40 хвилин.

«Зустрівся з папою римським франциском. Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором», – зазначив Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Президент поінформував антиПапу третьоРимського про Формулу миру як, за його словами, єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру, і запропонував приєднатися до її реалізації.

«Теми зустрічі стосувалися гуманітарної та політичної ситуації в Україні, спричиненої війною, що триває», – заявили у Ватикані.

Після розмови з франциском президент України покинув Ватикан.

Український президент подарував франциску ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета. Натомість, згідно з даними видання La Repubblica, франциск подарував президенту Зеленському невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру.

Нагадаємо, що цей самий лицемірний любитель Достоєвського у усього російського франциск початку липня 2019 року вручив Володимиру Путіну медаль “Ангел-хранитель миру”, а у 2016 році – “Голуба миру”, у своїй промові закликав весь світ молитвою підтримати Україну.

***

Нагадаємо, що сьогодні, 13 травня, у межах офіційного візиту президент Володимир Зеленський обговорив із лідером Італії Серджо Маттареллою продовження підтримки України, формулу миру, посилення санкційного тиску на країну-агресора та притягнення її до відповідальності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також керівник уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі пообіцяла надати Києву повну підтримку для вступу в ЄС, зокрема, допомагаючи у сфері реформ.

Раніше антипапа третьоРимський франциск заявив, що хотів би провести зустріч із патріархом московської православної церкви Кирилом в москві, але московитське МЗС відмовило йому у візиті до московії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності