Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Україна вже виграє війну, поки Швецію і Фінляндію приймуть у НАТО

Глава МЗС Німеччини закликала Туреччину та Угорщину припинити блокувати вступ Швеції та Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу.

Про це інформує видання Handelsblatt.

Пані міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала Туреччину та Угорщину припинити блокувати розширення НАТО.

«Ми повністю солідарні», – висловила підтримку Швеції та Фінляндії – Анналена Бербок на спільній пресконференції зі шведським колегою Тобіасом Більстромом.

Тим часом 28 із 30 членів НАТО ратифікували розширення. Туреччина продовжує вимагати від Стокгольма та Гельсінкі конкретних зобов’язань тісніше співпрацювати у боротьбі з тероризмом.

«Сірої зони немає», – додала пані міністр, адже саме це НАТО пообіцяв Швеції та Фінляндії на червневому саміті в Мадриді.

Уряди Швеції та Фінляндії вже пообіцяли екстрадувати Туреччині підозрюваних у тероризмі. Але Ердоган тепер вимагає нових поступок.

Угорщина оголосила в середу, що має намір завершити ратифікацію до кінця року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше у парламенті Угорщини не вдалось внести у порядок денний ратифікацію вступу Фінляндії та Швеції до НАТО.

Швеція та Фінляндія, які прагнуть вступу в НАТО, вже зробили кроки до членства в Альянсі, але вони не є достатніми, сказав міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Швеція планує змінити конституцію, посиливши своє антитерористичне законодавство. Це стане кроком назустріч Туреччині щодо умов вступу країни до НАТО.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності