Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВІЙНА У ЦИФРАХ: БІДНА-БАГАТА Україна. Економічні та військові прогнози (оновлено)

Україна може експортувати щонайбільше 2 мільйони (!) тонн (!) зерна на місяць (!), якщо порти залишаться заблокованими, — заявляє голова Мінсільгоспу України.

І це під час війни така собі невеличка країна у світових масштабах.

“Наступний урожай в Україні може скоротитися на 40%”, – каже заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у CNN

Україна втратила 25% орних земель. Також приблизно 500 тисяч тонн зерна Росія вкрала з окупованих територій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми очікуємо, що врожай буде приблизно на 35% меншим, ніж у попередні роки, тобто приблизно на 30 млн тонн менше, на 35-40% менше, майже половина врожаю минулого року”, – Висоцький.

До кінця 2022 року Україна може отримати від міжнародних партнерів близько 20 млрд. доларів грантової та кредитної допомоги. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час засідання Комітету з фінансів, податкової та митної політики.

Водночас Світовий банк прогнозує 45% падіння ВВП в Україні та 8,9% ВВП у Росії. Після цього порівняння друзям-“союзникам” України, які так переймаються можливістю голоду у світі, слід зрозуміти, що в їхніх же інтересах, щоб війна в Україні як швидше закінчилася саме перемогою України, бо на замінованих спалених полях пшениця та інші зернові не ростуть. І якщо втрати живої сили у війні з обох боків майже рівняються, то у відсотковому співвідношенні до кількості населення в цих державах вони можуть виглядати приблизно як із ВВП…

“На сьогодні у відображенні російського вторгнення задіяно 700 тисяч українців. Росія задіяла таку кількість військ, що жодна армія Європи не змогла б відразу зупинити значний поступ”, – повідомив раніше президент Володимир Зеленський. А тепер взяти кількість населення України напередодні 24 лютого, відняти від неї кількість біженців, які втекли за цей час, додати ту частину з них, хто повернувся, а далі відняти жінок, дітей, інвалідів і пенсіонерів, ці 700 тис. складуть чималий відсоток громадян України.

Ось тепер міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що:

– Українські військові втрачають щодня до сотні наших бійців убитими та до 500 пораненими (перед цим так само сказав і президент Зеленський). Водночас втрати російської армії становлять близько 100 тисяч людей, вважає військовий експерт, яких сьогодні розвелося дуже багато, Юрій Федоров. “Це втрати особового складу: солдатів і офіцерів. Це загиблі і ті поранені, які вирушають до шпиталів і не можуть продовжувати бойові дії”, – сказав він;

Ось для порівняння втат війни сьогодні з тією, що останні 8 років називалася АТО приведемо цю архівну таблицю за 2014 р. від видання “Слово і Діло” – 1422 загиблих станом на 28.01.2015 р. і по сотні чоловік зараз щодня, не рахуючи ранених:

– зброї, яка вже надійшла до України, вистачило б для переможного опору від будь-якої армії Європи, але не від РФ (Україна потребує наступальної зброї дальнього ураження, для Керченського мосту, військових аеродромів в прикордонних російських зонах і т.ін., зброї, яку друзі досі відмовляються надавати*);

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– не зовсім задоволений темпами постачання озброєння, але вдячний країнам, які допомагають Україні.

Чудово відображені перші три місяці війни на цій інтерактивній рухомій карті внизу, яка чудово показує, де по якій інфраструктурі московитами були нанесені ракетні удари, і які територіївнаслідок їх вторгнення бодай тимчасово були під їх окупацією, де відповідно окрім руйнувань залишаються можливості мінування полів і т.ін.:

*Це попри те, що понад 60% запущених Росією в Україні ракет не влучають у ціль, заявляють у Пентагоні.

Росія за три місяці війни в Україні запустила більше ракет, ніж будь-яка інша країна у конфліктах із часів Другої світової війни. При цьому більшість російських снарядів не влучають у ціль. Про це повідомляє журнал Newsweek з посиланням на дані Міноборони США.

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності