Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Засумнівався у своїй вакцині Китай, але ж Україна її вже придбала…

Глава Китайського центру з контролю та профілактики захворювань, який відповідає за медичні питання в країні, визнав, що ефективність китайських вакцин від коронавірусу — низька. Каже, що посадовці розглядають варіант поєднання різних препаратів, щоб досягти кращої ефективності, але ж 25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac.

Про це він днями заявив на пресконференції, пише Associated Press.

За його словами, китайські вакцини мають «не дуже високий рівень захисту». Зараз влада розглядає питання, чи слід використовувати різні вакцини з різних технічних виробництв.

Видання вказує, що Пекін уже розподілив сотні мільйонів доз препарату в інші країни. Також Китай намагався посіяти сумніви в ефективності західних вакцин.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як установили дослідники з Бразилії, ефективність препарату (який закупила Україна) китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech Ltd. — на рівні 50,4%. Водночас за даними самої компанії, важкому перебігу COVID-19 препарат запобігає на 80%.

Дві інші вакцини китайської корпорації Sinopharm демонструють ефективність у 79,3% та 72,5%. Відповідний показник вакцини китайського біофармацевтичного гіганта — CanSino — на позначці у 65%. Використання іноземних препаратів для щеплень проти коронавірусу в Китаї поки не схвалено.

Отож, після індійської вакцини 25 березня в Україну прибула й перша партія китайської вакцини CoronaVac. Наразі препарат проходить лабораторний контроль.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Загалом із 24 лютого в нас розпочалася вакцинація проти коронавірусу. 22 березня стартував другий етап вакцинації. Паралельно з мобільними бригадами тепер працюють стаціонарні пункти. Також, крім медиків і військових, розпочалась вакцинація літніх людей.

В Україні вакцинують препаратом CoviShield, що розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях в Індії. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Поки що Індія призупинила експорт вакцини — за даними ЗМІ, через нестачу препарату в самій країні.

Окрім того, український уряд отримав підтвердження про надходження додаткового мільйона доз вакцини від Pfizer/BioNTech у межах глобального механізму COVAX. Додатково Україна домовилася про постачання 10 млн доз вакцини Pfizer.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності