Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

США із двопартійної системи хочуть перевести на три, – чи врятує це демократів Байдена осінню

Десятки колишніх представників Республіканської та Демократичної партій США оголосили про створення третьої національної політичної партії у відповідь на думку мільйонів виборців про те, що двопартійна система нібито “не працює”, повідомляє Reuters.

Зазначимо, що за всіма прогнозами Демократичній партії цієї осені прогнозують чергову поразку на виборах від республіканців Трампа, адже навіть багатьох американців втомила нерішучість Байдена та його демократів щодо росії…

Отож нову партію під назвою «Форвард» (англ. Forward – «Вперед»), яка потрібна для розпорошення голосів саме демократам, очолять колишній кандидат у президенти від Демократичної партії Ендрю Янг і Крістін Тодд Вітмен, колишній республіканський губернатор Нью-Джерсі. Вони сподіваються, що партія стане життєздатною альтернативою Республіканській і Демократичній партіям, які домінують у політиці США.

Цієї осені партійні лідери проведуть серію заходів у двох десятках міст, щоб розгорнути свою платформу та залучити підтримку. Вони проведуть офіційну презентацію в Х’юстоні 24 вересня та перший національний з’їзд партії у великому місті США наступного літа.

Нова партія формується шляхом злиття трьох політичних груп, які виникли в останні роки як реакція на все більш поляризовану та замкнуту політичну систему Америки. Лідери посилалися на опитування Gallup минулого року, яке показало, що рекордні дві третини американців вважають, що потрібна третя сторона.

Злиття включає рух «Відновити Америку», сформований у 2021 році десятками колишніх чиновників в адміністраціях республіканців Рональда Рейгана, Джорджа Буша, Джорджа Буша та Дональда Трампа; партію «Форвард», засновану Янгом, який у 2021 році вийшов із Демократичної партії; і рух «Служити Америці» – групу демократів, республіканців і незалежних, виконавчим директором якої є колишній конгресмен-республіканець Девід Джоллі.

Своїми завданнями нова партія називає «пожвавлення справедливої, процвітаючої економіки» і «надання американцям більшого вибору на виборах, більше довіри до уряду, який працює, і більше волі в майбутньому».

В історії США треті сторони ще не мали успіху в двопартійній системі. Але іноді вони можуть впливати на президентські вибори. Аналітики кажуть, що Ральф Нейдер із Партії зелених відібрав достатньо голосів у кандидата в президенти від Демократичної партії Ела Гора в 2000 році, щоб допомогти республіканцю Джорджу Бушу отримати Білий дім.

«Форвард» прагне отримати реєстрацію партії та доступ до виборчих бюлетенів у 30 штатах до кінця 2023 року та в усіх 50 штатах до кінця 2024 року, до президентських виборів і виборів до Конгресу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності