Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Турецький “голуб миру” розпочав військову спецоперацію в Сирії проти курдів

Туреччина розпочала операцію у Сирії. Перед операцією з мечетей у районі Каркаміш у Газіантепі людей попереджали «залишайтеся вдома». Військова колона увійшла до Афріну, повідомляє голова управління культури та туризму провінції Йозгат – Хусейн Читчі.

У Туреччині пізно ввечері у вівторок, 16 серпня, оголосили про початок військової операції проти курдських воєнізованих формувань. Відомо про удар турецької авіації по цілях на території Сирії, через який загинуло щонайменше 11 осіб. Туреччина називає курдів терористами. Про це повідомляє Сіньхуа, із посиланням на дані правозахисної організації «Сирійська обсерваторія з прав людини».

Як повідомляється, жителів прикордонних із Сирією регіонів Туреччини було поінформовано про плани уряду за допомогою гучномовців із мечеті.

Згідно з даними ЗМІ, турецька авіація вже пролетіла над прикордонним районом Газіантеп і рухається по всій лінії зіткнення із Сирією.

Зазначається, що турки вдарили по сирійській військовій базі у північній провінції Алеппо поблизу кордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Під час удару травми отримали восьмеро людей, а кількість загиблих може зрости через важко поранених», – йдеться у повідомленні видання.

При цьому, наразі незрозуміло, чи всі загиблі були військовослужбовцями.

«Авіаналіт трапився на тлі посилення Туреччиною ударів по північній та північно-східній Сирії у рамках кампанії Анкари проти курдських бойовиків», – повідомляє видання.

Раніше Туреччина заявляла, що бере під власний військовий контроль (анексує) 30-кілометрову зону Сирії від свого кордону.

Нагдаємо, що напередодні Ізраїль завдав ударів поблизу російських баз у Сирії.

Раніше влада Фінляндії відмовилася екстрадувати курдів, яких Туреччина вважає терористами та вимагає передати їх турецькій владі, для її схвалення завки для вступу до НАТО.

Наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

Водночас, у МЗС Туреччини не бачать конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО. Також Туреччина, яка нарощує свої сухопутні, повітряні та морські військові сили, погрожує війною Греції та Кіпру, є замішаною у контрабанді росією краденого в Україні зерна. А два тижня тому президент Туреччини Ердоган підписав у Сочі розширену економічну угоду із росією, і якщо вірити Пєскову, пообіцяв збудувати в росії завод із виробництва байрактарів, а поки налагодити їх поставки для путіна із Туреччини.

І ось вже завтра, 18 серпня, цей турецький “голуб миру” прилітає до України, щоб у Львові зустрітися із президентом Зеленським для початку мирних переговорів із росією під його турецьким посередництвом…

Нагадаємо, що Папа Римський франциск-І, який всіляко принижує Україну, намагючись вгодити росії, на початку липня 2019 року вручив Володимиру Путіну медаль “Ангел-хранитель миру”, а у 2016 році – “Голуба миру”, у своїй промові закликав весь світ молитвою підтримати Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності