Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Напередодні виборів у США адміністрація Байдена змінила своє формулювання перемоги України…

Зважаючи на те, що ОП України змінив свою риторику в бік перемагаючого за опитуваннями кандидата на президентських перегонах в США – Трампа, а журналістам нарешті дозволили нагадати українцям, хто насправді відновив заблоковане Обамою, віцепрезидентом якого був Байден, і демократами постачання зброї Україні, хто у 2018 році, вперше в історії США атакував ракетами росіян на території Сирії, і давно виступає за жорстке подолання російсько-української війни, а також за військове вгамування Ірану та Ємену, за економічну війну з Китаєм, ліберальна адміністрація демократів Байдена нарешті зрозуміла, що втрачає повагу не тільки в Європі, але й серед своїх громадян, тому різко змінила свою риторику щодо того, якою вона хоче бачити перемогу України:

В Адміністрації президента США вважають, що для України перемогою у війні буде вийти з неї суверенною, незалежною, вільною країною, здатною стримувати майбутню агресію рф, АЛЕ ЖОДНОГО СЛОВА ПРО ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ…

Про це повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван під час спільного брифінгу з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком, повідомляє Інтерфакс-Україна. За його словами, Україна має перемогти у війні з російською агресією.

«Це означає, що Україна вийде з цієї війни суверенною, незалежною, вільною, здатною стримувати майбутню агресію, із сильною, динамічною демократією, з глибокими демократичними інститутами, з економікою, яка росте не тільки в традиційних галузях, а й у сфері високих технологій. У сферах, де ви впроваджуєте інновації. Навіть перед російськими атаками, ви впроваджуєте інновації. Ось що означає перемога», – сказав Салліван, той самий, який не приховує від ЗМІ, що має багато друзів у Кремлі, з якими щодня спілкується телефоном…

При цьому він не згадав збереження теріторіальної цілісності України чи вихід до кордонів 1991 року.

Також Салліван вважає, що росія вже програла війну, бо не досягла своєї мети.

«Ми вважаємо, що росія вже програла у цій війні. Що мала намір зробити росія? Стерти Україну з карти. Стерти з історії саму ідею бути українцем. Це вже не вдалося», – каже Салліван, мабуть, навмисно провокуючи путіна до агресивніших дій?

Він нагадав, що атака росії на Київ провалилася, країна-агресор не змогла повалити демократично обраний український уряд і зламати дух українського народу. Таким чином, плани, які російський диктатор путін виклав на початку війни, «не були виконані і ніколи не будуть».

«Але цього недостатньо. Зрештою, нам потрібно досягти ситуації, за якої Україна більше не страждатиме від загрози та натиску російської армії, коли вона зможе не тільки бути вільною та незалежною, але також у безпеці. Це те, над чим ми будемо працювати», – додав представник країни, яка Будапештським меморандумом гарантувала безпеку Україні в обмін на її ядерне розброєння…

Рік тому речник Державного департаменту США Метью Міллер заявляв, що військова допомога США призначена для повернення України до кордонів 1991 року, включно з тимчасово окупованим Кримом.

Повернення до кордонів 1991 року – один із пунктів мирного плану Зеленського, щодо якого Україна не йтиме на поступки на переговорах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності