Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Зустріч Байдена і Шольца на G7 – “любов з другого погляду”, як її описують західні ЗМІ

Дана новина для людей, які ще знають значення слова честь і водночас мають стійке протиблювотний самоконтроль:

“Ми залишаємося єдиними, ми залишаємось разом. Це наше чітке послання президенту Путіну. Вітаю із прибуттям на саміт G7 президента США Джо Байдена”, – підлабузливо написав вчора канцлер Німеччини і російська маріонетка Олаф Шольц у Twitter.

Далі про все тезово із солоденьких німецьких ЗМІ:

Простягнувши руку Шольцу, коли вони сиділи на початку зустрічі G7 у Баварських Альпах, Джо Байден із не меншим дипломатичним лицемірством сказав, що “неабияк завдяки вам” Захід згуртувався проти Росії через чотири місяці після вторгнення в Україну.
Ці дві людини, що належать до різних політичних поколінь, але обидва вступили на посаду минулого року, порозумілися з приводу України, прагнучи відновити відносини, які були сильно натягнуті за попередника Байдена Дональда Трампа, – пишуть ліберальні європейські оглядачі.
Обидва лідери присяглися зміцнити збройні сили України, посилити санкційний тиск на Москву та протистояти зростанню цін на продовольство та енергоносії, які підірвали їхню популярність усередині країни та піддали випробуванню їхні власні внутрішні союзи.
На недільній зустрічі Байден виступив проти критики на адресу керівництва Шольца, похваливши канцлера за те, що об’єднав зусилля Європи у відповідь на вторгнення російського президента Володимира Путіна в Україну.
“Вони – споріднені душі і вирішують одні й ті самі проблеми”, – сказав Стівен Сокіл, президент Американської ради Німеччини. – “Я легко можу уявити, що між ними існує щось подібне до дружніх відносин”. – Так незабаром їм ще й романтичні стосунки припишуть )))
“Хоча приватно Шольц висловлює сумніви щодо деяких інших лідерів, проте особливо тепло відгукується про президента США і розглядає трансатлантичні відносини як найважливішу опору німецької та європейської безпеки.
За словами одного з його давніх друзів та довірених осіб, він “завжди рівняється на США і їх думку“.
Соціал-демократ Шольц також цінує відданість американського демократа  (читай теж соціал-ліберала) Байдену боротьбі за тих, хто залишився позаду внаслідок глобалізації та технологічного прогресу. Цю тему Шольц докладно розглянув у своїй книзі “Земля надії” у 2017 році” – невгамовуються ліберальні акули пера в своїх коментарях події.
Зі свого боку 79-річний Байден похвалив Німеччину за згоду збільшити свої військові витрати на оборону на 100 млрд. євро протягом наступного десятиліття та подолання опору, що виник ще під час Другої світової війни, щодо надання зброї Україні.
Підтримка Берліном неодноразових раундів санкцій проти Росії, часто проти власних економічних інтересів справила враження на американських чиновників, які чекали більш стриманих обіймів.
Німеччина була “однією з країн, де ми хотіли відновити довіру та солідарність у цих відносинах, і я думаю, що ми дійсно змогли цього досягти”, – сказав високопоставлений представник адміністрації США.
“Теплі та дружні слова між ними, висловлювання президентом довіри Шольцу показали, що ми змогли досягти прогресу в досягненні цієї мети і налагодити тісні робочі відносини, яких ми хотіли”.
Адміністрація Байдена також вітала швидке та безкомпромісне рішення Шольца зупинити будівництво газопроводу “Північний потік – 2” під керівництвом Росії, сказав один із джерел, знайомий із цим питанням.
“Шольц пообіцяв президенту, що у разі подальшого вторгнення Росії в Україну газопровід буде зупинено”, – сказало німецьке джерело. – “Він зробив саме те, що обіцяв, і це було глибоко оцінено”.
Байден вперше зустрівся із Шольцем у Римі минулого року у жовтні на зустрічі G20, незадовго до вступу німецького лідера на посаду.
“Відносини між двома адміністраціями надзвичайно тісні”, – каже те саме  джерело в уряді Німеччини. – “Насправді, чим вище ви піднімаєтеся в ієрархії у Вашингтоні, тим ближчі стосунки з німецьким урядом”.
Звичайно, були й розбіжності, включаючи розчарування, що тривало в Берліні та інших європейських столицях з приводу виведення військ США з Афганістану в серпні минулого року, що, за словами джерел в уряді Німеччини, було “великою помилкою”, яка, можливо, навіть заохотила Путіна. – Тобто таким таким чином Німеччина свою провину за війну в Україні,  коли її звинуватив у цьому експерт і аналітик зі світовим ім’ям Едмар Люттвак, тепер перекладає на плечі США.
Деякі у Вашингтоні тим часом ставлять під сумнів тісні економічні зв’язки Німеччини з Китаєм, що зберігаються, повторюючи критику Трампа.
Але в неділю Шольц посміхався після теплих слів Байдена: “Це хороший сигнал, що нам усім вдалося зберегти єдність, на що, очевидно, Путін ніяк не очікував”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності