Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Дію Угоди про вільну торгівлю України та Канади розширять

Україна та Канада цього року проведуть перемовини щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сфери послуг й інвестицій.

Текстом Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою передбачено, що через два роки після набуття нею чинності, ми її переглянемо і подивимося, як її можна змінити або розширити. У нас вже є політична домовленість, що дія цієї Угоди буде розширена на сфери інвестицій та послуг”, – сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За його словами, це передусім хороша новина для українських ІТ-шників, але “також і для всіх інших представників української сфери послуг, оскільки в такому разі вони зможуть на кращих умовах працювати із Канадою”. “Два роки Угоді виповниться у серпні 2019-ого і у нас є всі шанси цього року вийти на розширення сфери її дії”, – зазначив посол.

Як відомо, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня минулого року, після чого Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари. Натомість, для канадських товарів на українському ринку було одразу скасовано 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт має вирости теж до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності