Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЛАВРОВ ЗВИНУВАЧУЄ КРАЇНИ­УЧАСНИЦІ «ВЕЛИКОЇ ВІСІМКИ»

Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Росію ніхто не виключав з G8, просто партнери не приїхали на саміт у Сочі.

«Вісімка» – це не якась структура, звідки можна вигнати. Жодних процедурних механізмів не існує. Це просто клуб, куди з’їжджаються люди, щоб обговорити питання, у яких мають взаємний інтерес», – сказав він, виступаючи у понеділок, 1 вересня, у Московському державному інституті міжнародних відносин («МГИМО»).
За словами міністра, «вони (партнери) просто прогуляли цей захід. «Я б не сказав, щоб відчули якусь величезну втрату», – заявив Лавров.

«Вісімка», так, це важливий клуб, але його значення більше визначалося останні роки, я б сказав, міркуваннями престижу, що престижно посидіти поруч із президентом США, з президентами провідних європейських країн…», – сказав він, додавши, що «порядок денний «вісімки» втратив своє значення після створення «групи двадцяти».

У березні 2014 року сім країн G8 перестали готуватися до саміту в Сочі через посягання Росії на Крим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності