Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Т. БОДНАР: ДЛЯ ЧОГО ЗАПРОШУВАТИ МИРОТВОРЦІВ-ПОЛІЦЕЙСЬКИХ?

Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки.

Про це повідомив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов за підсумками засідання ради минулого тижня.
«Було розглянуто питання та ухвалено рішення звернутися до ООН та ЄС щодо розгортання на території України операцій з підтримання миру та безпеки», – сказав він.

Як уточнив Порошенко: краще у форматі поліцейської місію ЄС.

Таке рішення РНБО та Президента голова правління ВГО «Поклик Нації» Тарас Боднар коментує, що як показує світовий досвід останніх кількох десятиліть, в тому числі й нинішніх європейських держав на території колишньої Югославії – усе це відносно, і гарантії якоїсь стабільності аж ніяк не надає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість введення миротворчого контингенту «поліційного» забарвлення в першу чергу говорить лиш про спробу Уряду в першу чергу захистити себе від таких явищ, які дехто уже називає «третім майданом». Адже після подій під Іловайськом та Дебальцево йому уже слід починати боятися і регулярної армії з її командирами, вже не кажучи про приватні батальйони, які заявили про створення власного «альтернативного» об’єднаного генштабу.

Усе буде видно з того, де саме буде дислокація цього так званого «поліцейського» миротворчого контингенту. Бо, якщо хоча б один з його підрозділів виявиться в Києві, замість того, щоб бути в зоні бойових дій чи на прилеглих до неї територіях, то усі підозрівання тільки підтвердяться, переконаний Тарас Боднар.

Також політик переконаний, що функції «поліцейських» миротворців могло б повністю на себе взяти УМВС. Інакше навіщо тримати в його лавах понад триста тисяч працівників внутрішніх справ. Просто уже до тепер треба було провести усі необхідні реформи, а не запрошувати з закордону грузинських «спеціалістів» з сумнівною репутацією, якщо вірити нинішньому уряду Грузії, та не починати реформу виключно з «надприбуткового» ДАІ.

Довідково:
Як зазначають вітчизняні ЗМІ, добровольчі батальйони створили свій об’єд­наний штаб. Ме­мо­рандум уже підписали батальйони «Донбас», «Кривбас», «Полтава», «Придніпров’я», «Січе­слав», «Пра­вий сектор», двад­цятий бата­льйон тероборони, окремі частини «Айдара», а також об’єднання афганців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності