Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

З чим зустрічаємо 1 травня

З 1 травня 2016 року в Україні збільшуються розміри прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. У зв’язку з цим виростуть податкові внески і зміняться зарплати, відпускні та інші виплати.

Нарахування зарплатні

Згідно ст. 3 Закону про оплату праці, мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт), про це снаю посилаючись на Известия.

Тому якщо розмір окладів на підприємстві встановлена на рівні мінімальної зарплати, з 1 травня потрібно провести підвищення розмірів таких окладів з 1378 грн до 1450 гривень (тобто аж +72 грн.!).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За недотримання роботодавцями мінімально встановлених розмірів заробітної плати передбачено притягнення до відповідальності відповідно до ст. 265 КЗпП.

ЧЕРГОВЕ «ПОКРАЩЕННЯ»ВЖЕ У ТРАВНІ

А після вище викладеного постає цілком логічне запитання, а чи не слід пересічним українцям з приводу зростання зарплатні чи пенсії аж на 72 грн. при нині існуючому курсі валют, вартості комунальних послуг і т.ін. вийти 1-го травня на парад, як в старі добрі часи, з транспорантами із зображеннями лідерів держави, які так про них піклуються?

Після підняття втричі зарплатні народним депутатам, міністрам та іншим держслужбовцям, а також майже аж на 70 грн. усьому іншому населенню 1 травня 2016 року в Україні піднімаються ціни для населення на газ, воду і опалення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Новий глава Кабінету Міністрів тільки прийшовши до влади вже встиг відразу ж порадувати українців. Володимир Гройсман сказав, що необхідно підвищити тарифи на газ, оскільки в даний момент вони не відповідають дійсності. Якщо сказати простіше, то до підвищення тарифів газ продавали населенню за ціною нижче закупівельної.

Ніхто так і не зміг чітко пояснити, як таке може відбуватися, якщо підвищення тарифів відбувається регулярно, індексуючи під витрати.

Якщо врахувати, що середньостатистичний українець отримує 2000 грн., то при середній витраті до 200 м3 він буде платити за тарифом 3,6, тобто 720 грн. І це при родині з трьох осіб, а скільки буде обходитися газ тим, у кого не одна дитина?

Коли людина перевищує ліміт в 200 м3, то вона повинна платити за новим підвищеним тарифом в 7,2.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо з 1 травня підвищать тарифи на 80%, то тариф на газ при перевищенні ліміту буде 12,96.
При тому, що уже зараз у більшості йде більше половини зарплатою плати на комунальні, то з підвищенням, буде йти повністю всі зароблені кошти.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності