Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Керівництву СТЕК знову дісталося «на горіхи»

MaksumenkoКерівництву стеку знову дісталося «на горіхи»

Керівництву «Станіславської теплоенергетичної компанії» знову дісталося «на горіхи» від міського голови. Нагадаємо, в №19 (19) за 17 жовтня 2013 року «ЗЛ» вже писала, як мер обласного центру Віктор Анушкевичус на оперативній нараді 15 жовтня висварив директора підприємства Анатолія Максиміва за подання йому на доповідь недостовірної інформації щодо пуску тепла на стояки житлових будинків.

Минув тиждень і на черговій вівторковій оперативній нараді діяльність СТЕКу – знову у прицілі критики міського голови. І знову очільник міста запідозрив А.Максименка у необ’єктивності доповіді. На цей раз йшлося про гарячу, точніше недостатньо гарячу воду.
Як повідомив В. Анушкевичус, за його даними, станом на вівторок в місті не працювали 9 центральних теплових пунктів, що їх обслуговує СТЕК. Як наслідок, температура гарячої води, яку СТЕК подавав у будинки, не відповідала встановленим нормативам. «Якщо взяти у загальному, – зазначив з даного приводу заступник директора ДМП «Івано–Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, – ми на потреби гарячого водопостачання подаємо температуру, не нижчу, ніж 62 градуси, то зараз теплоносій від СТЕКу – 40 градусів».
Виправдовуючись, керівник «Станіславської теплоенергетичної компанії» Анатолій Максименко пояснив такий стан речей високою температурою навколишнього середовища, яка встановилась у місті на початку тижня. «Я не можу одразу подати температуру, оскільки є ризик виходу з ладу обладнання, – зазначив він, – я не можу ризикувати зараз обладнанням, щоб зимою подати опалення».
Таке пояснення просто–таки обурило Віктора Анушкевичуса. «Про що ви говорите? – скипів він, – Та у нас Індустріальна, 34, коли Теплокомуненерго її експлуатувало, у нас ніколи таких проблем не було, щоб 9 ЦТП не працювали».
Розібратись із ситуацією мер доручив своєму першому заступнику Зіновію Фітелю на комісії з техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і наказав, щоби дане питання було врегульовано вже до кінця цього тижня. «І рішення комісії спробуйте не виконати. – звернувся до А.Максименка, – Що ви розказуєте? У мене не гуманітарна освіта. Ви мені, будь ласка, локшину на вуха не вішайте!»
Міський голова наголосив, що саме з метою запобігання виходу з ладу теплопостачального обладнання влітку в обов’язковому порядку повинно проводитись гідравлічне випробування теплових мереж.

Сергій Білий

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності