Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

ПОЗБАВИВ НАЦІОНАЛЬНОСТІ Католікос вірменську журналістку за проросійськість і… Крим

Католікос всіх вірмен (вища духовна особа в Вірменської церкви) Гарегін II провів церемонію щодо позбавлення вірменської національності краснодарської журналістки Маргарити Сімоньян. Про це стало відомо 21 липня.

Церемонія відбулася в найбільшому храмі Вірменії – кафедральному соборі святого Григорія Просвітителя. Про це стало відомо ще 21 липня. Приводом для цього стали критичні висловлювання Симоньян на адресу влади республікижурналістка звинувачувала політиків в невизнання приєднання Криму до Росії і надмірному взаємодії з Америкою.

Гарегін II заборонив їй звертатися до Бога на вірменській мові і відвідувати храми Вірменської апостольської церкви в усьому світі. У заході взяли участь також прем’єр-міністр Нікол Пашинян, міністр закордонних справ Зограб Мнацаканян, інші члени уряду і депутати парламенту. Пізно ввечері портрет журналістки винесли з храму і спустили в річку Аракс.

За словами Пашиняна, Симоньян експлуатує свою національну приналежність для просування по кар’єрних сходах, дозволяючи собі некоректні висловлювання на адресу народу Вірменії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Нам не потрібні такі представники нашої нації. Сполучені Штати – наш стратегічний партнер, і ми не дамо провокаторам можливість нас посварити. Я не впевнений, що Маргарита є вірменкою і взагалі володіє нашим прекрасним стародавнім мовою. Вона народилася і жила в Краснодарі, а це не вірменське місто як, наприклад, Армавір. Але ми закриваємо на це очі”, – заявив прем’єр.

Папа Франциск І та Католікос Герегін ІІ

Раніше Симоньян неоднозначно прокоментувала справу журналіста Сафронова, підозрюваного в зраді. У квітні вона відзначила 40-річний ювілей.

Хтось може це назвати середньовіччям, але умовах сьогодення Українській Церкві й українцям, можливо, було б доречно перейняти цей досвід у вірмен, щоб схаменути українських політиків, які бігають з партії до партії – від корита до корити, нехтуючи своїми прямими обов’язками служіння Україні і її Народу…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідково:

Також позбавлення національності на Кавказі практикує Рамзан Кадиров, який позбавив національності хлопців, які помили ноги в християнському святому джерелі калінінградського собору: «нелюди без релігії і національності». При цьому, слід віддати належне Кадирову, сам він залишається мусульманином…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності