Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Членів ЄС зобов’язали визнавати одностатевих батьків з їхніми дітьми, – це сюди так прагне Україна?

Верховний суд Європейського Союзу постановив, що одностатевих батьків та їхніх дітей повинні визнавати сім’єю в усіх країнах-членах ЄС. Суд ухвалив, що якщо одна країна визнає батьківські стосунки з дитиною, то кожна держава-член ЄС має зробити те саме, аби гарантувати право дитини на вільне пересування. Рішення оскарженню не підлягає.

Справа надійшла до суду після того, як болгарська влада відмовилася видати свідоцтво про народження донці одностатевої пари на підставі того, що дитина нібито не може мати двох матерів, повідомляє Euronews.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

У 2019 році в Іспанії у болгарки Каліни Іванової та британки, народженої на Гібралтарі, Джейн Джонс, народилася донька. Оскільки жодна з матерів не має іспанського походження, надати дитині іспанське громадянство неможливо. Британкою немовля також стати не може через закон про британське громадянство від 1981 року, згідно з яким Джонс не може передати громадянство своїй дочці, оскільки вона народилася в Гібралтарі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

На цій підставі, Іванова попросила отримати болгарське громадянство для своєї дитини, яке згодом відхилили, оскільки одностатеві шлюби та близькі стосунки юридично не визнані в Болгарії. Унаслідок цього дитина могла опинитися без громадянства, без права залишити країну проживання (Іспанію), у неї також не було особистих документів, що обмежувало її доступ до освіти та охорони здоровʼя. Зрештою суд ЄС вирішив, що дитині має бути виданий болгарський паспорт.

Нагадаємо, 1 грудня парламент Угорщини затвердив резолюцію, що надасть уряду повноваження провести референдум з питань ЛГБТ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Влітку повідомлялося, що в Угорщині відбудеться референдум, на який винесуть скандальний анти-ЛГБТ закон. Даний закон широко критикується в Євросоюзі, бо порушує права сексуальних меншин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

А у вересні депутати Свентокшиського воєводства на півдні Польщі скасували резолюцію про протидію ідеології ЛГБТ після погроз ЄС призупинити виплати з європейських фондів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності