Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

5 років з дня загибелі на Донбасі генерала Кульчицького та відважних прикарпатських “беркутів”

Рівно п’ять років тому, 29 травня у Слов’янську біля гори Карачун під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост терористи збили вертоліт Мі-8 Національної гвардії України.im578x383-1

ФОТО: Генерал Кульчицький за тиждень до своєї загибелі

Тоді, 29 травня, близько 12:30, поблизу міста Слов’янська, після розвантаження продуктів харчування на 4-й блокпост та проведення ротації особового складу, повертаючись з району гори Карачун, був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ (борт «16») Національної гвардії України, на борту якого був генерал-майор Сергій Кульчицький. Під час падіння вибухнули паливні баки. В результаті події загинуло 12 чоловік: шість військовослужбовців Національної гвардії, включаючи двох членів екіпажу, та шість представників спецпідрозділу МВС України (колишній спецпідрозділ «Беркут»). Старший лейтенант, штурман екіпажу Олександр Макеєнко залишився живим та у тяжкому стані був доправлений до лікарні міста Харків.51

ФОТО: На місці катастрофи, рік потому 

Більшість серед загиблих тоді становили представники Прикарпаття: Василь Семанюк, Віктор Яков’як, Володимир Лисенчук, Петро Безпалько, Петро Остап`юк, та Володимир Шарабуряк. Усі загиблі хлопці належали до колишнього Івано-Франківського батальйону “Беркут”, несправедливо багатьма звинувачені в участі у злочинах проти Майдану, що вони спростували своєю загибеллю, ставши одними із перших, хто поляг за Україну у цій тривалій, яка точиться донині, війні із російськими окупантами.

Сьогодні, 29 травня, Верховна Рада України вшановала загиблих вставанням та хвилиною мовчання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На превеликий жаль так уже тягнеться віками, що люди починають шанувати своїх героїв після того, як вони від нас йдуть…10382987_1428336144094064_6141893152750738100_n (1)

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності