Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Депутати критикують уряд за спроби призначити на “Антонов” російського протеже

antonovДепутати Верховної Ради України критикують спроби деяких посадових осіб уряду усунути Дмитра Ківу з поста керівника ДП “Антонов” і призначити на цю посаду протеже Кремля.

Таку позицію висловили депутати різних фракцій парламенту, коментуючи рішення судів про незаконність звільнення Дмитра Ківи з посту Президента-Генерального конструктора ДП “Антонов” і призначення в.о. керівника ДП “Антонов” Сергія Меренкова.

Керівник фракції “Батьківщина” в парламенті Сергій Соболєв відзначив, що “позиція “Батьківщини” відносно незаконного звільнення Ківи була однозначною – ми виступили категорично проти такої спроби, скажемо чесно, сценарію Кремля по дискредитації Ківи та наміру Росії призначити на його пост свою людину, яка б розвалила такий флагман нашої авіа- та оборонної промисловості, як “Антонов”.

За словами Соболєва, Ківа всі роки робив все, щоб зберегти підприємство, і не допустити приходу туди людей Кремля, не дозволити поглинання російським капіталом. Депутат відзначив, що колишній голова КМДА Володимир Бондаренко надав всі підтверджуючі документи про беззаконня, пов’язане з незаконним звільненням Ківи. “Сьогодні, коли такій спробі вдалося запобігти, суд виніс правомірне рішення. Можна однозначно сказати, що Ківу явно намагалася “збити” з “Антонова” російська агентура”, – підсумував Соболєв.

Депутат із фракції “Свобода” Олександр Мирний вважає, що Росія робитиме все, щоб розвалити і завод “Антонов”, і саму Україну. Тому сценарій Кремля по усуненню Ківи з посади керівника “Антонова” хоча і зупинили, але загроза все одно залишається, відзначив Мирний. За його словами, те що суд відновив Ківу на його посаді, говорить, як мінімум про те, що люди, які готували документи на звільнення Ківи, робили це в явному поспіху, на швидку руку, хотіли швидко його відсторонити, навіть порушуючи всі формальні процедури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник фракції УДАР у ВР Сергій Каплін упевнений, що вся історія із звільненням Ківи, спробами захвату заводу “Антонов” – абсолютно поза законом. “Вона триває вже майже рік, але уряд, як ми бачили, не робив кроків, щоб зупинити це неприкрите за своєю суттю рейдерство. Чому?”, – запитує Каплін.

Каплін зобов’язався у вже оновленій Верховній Раді після виборів одним з перших підняти питання про створення комісії з розслідування всіх реальних причин і обставин незаконного звільнення Ківи та спроб захвату ДП “Антонов”. На цю ВР сподіватись не доводиться, відзначає депутат від Удару. За його словами, не дивлячись на те, що проект постанови про створення ТСК був підготовлений, і неодноразово піднімалося питання про необхідність розслідування ситуації з підприємством, проект постанови не виносять в зал.

Каплін упевнений, що члени уряду, звичайно, повинні будуть дати відповідь на головне питання: чому, якщо це сценарій Кремля по захвату нашого стратегічного підприємства авіабудування, не був зупинений з самого початку всередині країни. “Я не хочу коментувати, чому уряд жодного разу не дав виразного пояснення. Не говорячи вже про дії. Цей уряд, на жаль, – притулок одіозних політиків, які працюють на олігархів. Але я впевнений, що такий уряд, такий його формат, після виборів кане в лету. Я зі свого боку робитиму все можливе, щоб комісія була створена якнайшвидше”, – резюмував Каплін.

gazeta.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності