Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЄВРОПЕЙСЬКА ЗРАДА

Рада ЄС обговорила виконання Росією вимог Брюсселя з деескалації ситуації в Україні і вирішила, що час для санкцій не настав, повідомляє Іpress.ua з посиланням на Reuters.

Як повідомляє агентство із посиланням на слова європейського дипломата, «Рада ЄС вирішила стежити за ситуацією. Поки що триває напружена робота над санкціями».

Як повідомляли раніше, сьогодні, 1 липня, Рада ЄС на рівні послів повинна була оцінити виконання Росією чотирьох вимог Євросоюзу з деескалації ситуації на сході України і ухвалити рішення про можливі санкції щодо Росії. Голова комітету закордонних справ бундестагу ФРН Норберт Реттген повідомив про готовність ЄС запровадити подальші санкції проти Росії.

«Якщо ЄС дотримається свого слова, то запровадить санкції. Рішення ухвалять сьогодні», – сказав він.
На думку німецького парламентаря, після того, як російське керівництво не виконало вимог Європейської Ради, ЄС «повинен запровадити санкції, інакше втратить довіру до себе».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня саміт лідерів держав і урядів ЄС попередив Росію про готовність застосувати економічні санкції, якщо мирні переговори будуть безрезультатними. Тоді ж саміт ЄС сформулював чотири вимоги до РФ та пригрозив новими санкціями. ЄС зажадав, по-перше, створити «механізм моніторингу дотримання режиму припинення вогню і ефективного контролю кордону під наглядом місії ОБСЄ»; по-друге, повернути українським прикордонникам пункти «Ізварине», «Должанський», «Червонопартизанськ»; по-третє, «звільнити всіх заручників, включаючи спостерігачів ОБСЄ»; і, по-четверте, розпочати «всеосяжні переговори для впровадження в життя мирного плану Порошенка».

З усіх умов терористи виконали лише одну – відпустили з полону дві місії ОБСЄ, які перебувати у заручниках більше місяця.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності