Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Масштабна мобілізація за новими правилами

20 грудня Президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО оголосив 2015-й – роком часткових мобілізацій. Також з наступного року відновиться призов до армії.

Зокрема, як зазначив глава держави вже в першому кварталі планується проведення демобілізації строковиків, які подекуди служать вже понад півтора роки. Порошенко заборонив направляти в зону АТО призваних строковиків і зазначив, що наступний призов стане належною підготовкою якісного резерву Збройних Сил.

Серед найважливіших змін:

– збільшено строк служби. Якщо раніше особи з вищою освітою служили 9 місяців, а без неї 1 рік, то тепер служитимуть 1 та 1,5 роки відповідно;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– змінено віковий ценз. Тепер призиватимуть з 20 до 27 років, тож молодих 18-річних хлопців в армію забирати не будуть.
Щодо мобілізації, то її у 2015 році буде 3 хвилі. Перша почнеться вже з 20-го січня. Президент доручив Міністру оборони проаналізувати помилки минулого та не допустити, щоб на фронт попадали люди з хронічними хворобами, або психологічно нестабільні особи. Тож наказав значно підняти якість медичних комісій.

Крім того, на засіданні обговорювались шляхи збільшення фінансування української армії. За словами Порошенка її рівень має складати 5% ВВП країни, або 86 млрд. грн. Однак у цю суму входитимуть і видатки на міліцію, СБУ та інших силовиків. Також Уряд планує у наступному році залучити інвестиції у розвиток української армії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності