Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мер Івано-Франківська заборонив чиновникам критикувати міську владу, – скоро вибори

Міський голова Івано-Франківська свободівець Руслан Марцінків розпорядився підготувати “Етичний кодекс працівника міськвиконкому”.
Розпорядження мер дав керуючому справами міськвиконкому Ігорю Шевчукусьогодні під час оперативної наради.000112-640x443

В інших меріях є такий, має бути пунктів 12-15, як повинен поводитися чиновник міської ради”, – сказав мер посеред оперативної наради.

Кодекс мають узгодити з профкомом і дати на підпис усім працівникам. На виконання завдання Марцінків дав Шевчуку місяць.

Пізніше Руслан Марцінків пояснив КУРСу, що Етичний кодекс має дисциплінувати працівників та попереджати конфлікти і непорозуміння.

Смішно, коли один начальник управління публічно критикує іншого, це потрібно обговорити спочатку всередині, а потім виносити. Йдеться про те, щоби попередити конфлікти всередині і зовні. Щоби на прийомі громадян ніхто не грубив, не висловлювався. Людей працює багато, всіх особисто не проконтролюєш. Не йдеться про демократію. Тільки про дисципліну”, – сказав Марцінків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Особа, яка працює у міській раді, не має права обговорювати роботу ради” , – сказав мер.

Також у кодексі буде прописана допустима форма одягу.

Підписувати Етичний кодекс працівники будуть у двох примірниках. Один залишатиметься у них, інший у мерії.

Щоби була відповідальність”, – підсумував мер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Насправді ідея Руслана Марцінківа з “етичним кодексом” – не нова. Вона вже була реалізована, про що він, очевидно, просто не знав. “Етичний кодекс посадових осіб виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради” був затверджений в Івано-Франківську ще в 2008 році, однак, той кодекс забороняє лише “упереджену необґрунтовану критику” і закликає посадовців до “конструктивного аналізу” дій своїх колег.

Нагадаємо, що попередньо весною наступного року в Україні заплановано чергові вибори до органів місцевого самоврядування, а критика з боку “своїх” напередодні виборів аж ніяк владі не потрібна.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності