Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

МІНОБОРОНИ І ДАЛІ ПРОВОКУЄ УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ

Міністерство оборони України через численних посередників організувало на внутрішньому ринку розпродаж озброєння і бойової техніки – автоматів, безпілотників, вертольотів, гранатометів, ракет, повідомляє Українська правда з посиланням на ZN.UA.

За даною схемою, згідно зі звітом МО про реалізацію військового майна за перше півріччя, відомство «наторгував» майже 84 млн. грн.

З цієї суми підприємства-посередники, уповноважені урядом, «зрубали» понад 17 млн. грн на «організації продажу» цього майна, а ще майже 3,5 млн. грн – в якості комісійної винагороди.

«Необхідно назвати «героїв», які особливо відзначилися у розпродажі військового майна: за даними на I півріччя, тільки в 2014 р державною фірмою «Укрінмаш» на внутрішньому ринку було продано 35 900 автоматів АКМ (калібр 7,62 мм), 1237 гранатометів РПГ-7В, майже п’ять тисяч авіаційних ракет, 60 протитанкових ракетних комплексів «Фагот», – зазначає видання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще одне державне підприємство «Промоборонекспорт» продало на внутрішньому ринку десять БТР-70, підприємство «Спецтехноекспорт» – 23 безпілотника «Рейс». Кому «пішли» 10 тисяч касок і два вертольоти Мі-8? Перелік продавців і «товарів» досить довгий.

Всі перераховані Міноборони кошти надходять до спецфонду, з якого знову ж фінансуються програми оборонного відомства, у тому числі й ті, які передбачають матеріально-технічне забезпечення армії.
Слід зазначити, що подібна інформація повинна підняти бойовий дух армії, але шкода, що не української, бо для нашої армії це може послужити тільки додатковим стимулом розвернутися і піти на Київ…

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності