Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Порошенко планує ліквідувати ОДА

porПрезидент Петро Порошенко пропонує ліквідувати обласні та районні державні адміністрації, а натомість запровадити інститут представників президента в регіонах.

Це випливає з тексту проекту змін до Конституції, який підготувала команда Порошенка на чолі з екс-міністром юстиції Романом Зваричем, – пише INSIDER.
Документ передбачає ліквідацію обласних і районних держадміністрацій. Їх повноваження пропонують передати виконавчим комітетам відповідних місцевих рад.
За нинішніми законами, ОДА і РДА здійснюють виконавчу владу на місцях: затверджують і розпоряджаються бюджетами регіонів і програмами соціально-економічного розвитку, забезпечують правопорядок та додержання громадянами законів.
Передбачається, що представники президента у регіонах будуть стежити за дотриманням Конституції, законів і координувати роботу виконкомів місцевих рад.

Джерело: newsonline24

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності