Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ректор чи командир диверсійної групи сепаратистів?

У гуртожитку Івано-Франківського національного медичного університету минулого тижня побилися студенти з країн Африки: ті, які вже давно навчаються в ІФНМУ, билися з своїми молодшими колегами-земляками, яких нещодавно перевели сюди з Донбасу (близько 600 чол.).

Це вже не перша сутичка між ними, повідомляють джерела з правоохоронних органів.

Причиною конфлікту стало те, що «донецькі африканці» вкотре назвали місцевих «бандерівцями», а ті їх – «сепаратистами». То й почалася бійка.

Але було б дивно, якби керівництво ВНЗ не спробувало цю інформацію спростувати, як роками вчиняє у подібних випадках, адже інакше це може перерости у скандал, який сильно відіб’ється на репутації ВНЗ і його ректора, а охочих його замінити ой як багато…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Мені не хотілося б про це говорити, бо хтось спеціально розпускає такі чутки. Так, там був конфлікт невеличкий між арабами, але представники Нігерії чи Мозамбіку там замішані не були. Я з абсолютною впевненістю можу про це сказати. Ми такі питання контролюємо. Нещодавно ми мали зустріч з УМВС області та начальником міліції, проводимо окремі зустрічі, анкетування і таке інше», – повідомив ректор Микола Рожко представникам ЗМІ.

Рожко не розуміє звідки люди, які в них не працюють і не вчаться знають про таке. Бо вважає: якщо є така інформація, то треба розповісти йому особисто, а не говорити про це публічно.

Мабуть на гадку ректора його ВНЗ – це щось на кшталт тюрми КДБ, з якої жодної інформації не просочується, бо викладачі – це, мабуть, «вертухаї», а студенти – «зеки», які усі разом давали «розписку про не розголошення»?
Доказом цьому є й подібні нарікання саме викладачів (особливо їх жіночої половини) місцевого мед університету. Проте ректор (член ПР і довірена особа В. Януковича на президентських виборах) та деканат які, мабуть, в гонитві за хрустким африканським чи азійським доларом, вперто не хочуть про це чути. Натомість вони просто рекомендують викладачам звільнятися з роботи. Бажаючих на звільнену вакансію шукати не доведеться.

Нарікають й місцеві таксисти на подібні образи політичного забарвлення у свою адресу від таких студентів-медиків, але вони відразу їх вчать пристойності на місці з допомогою позивного «юпітер»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Скаржаться й містяни, яким доводиться часто спільно з цими іноземними гостями-студентами користуватися одним громадським транспортом, адже і їм не одноразово вже доводилося чути в свою адресу брудну лайку ламаною російською на кшталт: «Заткнись украиское быдло» або «Мы вам, бандерам, покажем, кто здесь хозяин»!!!

Отож, після такого хамства приємно, що хоча б африканські чи азійські «бандерівці» намагаються привчити до порядку і поваги своїх знахабнілих земляків, коли цього не можуть зробити правоохоронці чи керівництво ВНЗ, в якому згідно чинного законодавства уже давно слід було б провести справжню люстрацію.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності