Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Суд в Гаазі: позову Яценюка не було

Міжнародний суд ООН в Гаазі поки не отримав позовну заяву від України, яка раніше заявила, що збирається в суді доводити порушень Росією антитерористичної конвенції.

Про це повідомляють закордонні ЗМІ, з посиланням на джерело в суді.

«Позов поки не надходив», – сказав співрозмовник агентства. За словами представника Міжнародного суду ООН, зазвичай позов подає чиновник з відповідного відомства.

Після реєстрації позову інформація публікується на інтернет-ресурсі, після чого інша держава може оскаржити прийнятність позову. У разі надходження заперечень, суд вирішує, розглядати їх до або під час процедури по суті.
Раніше сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив Росії позовом, пов’язаним з порушенням антитерористичної конвенції. Прем’єр повідомив, що українська сторона вже почала подачу позову до Міжнародного суду ООН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це не перша подібна заява Яценюка: ще 3 грудня він заявляв, що Україна почала процедуру залучення Росії до відповідальності в міжнародному суді ООН. Тоді прем’єр назвав Росію «державою-терористом і державою-агресором».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності