Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

УРЯД ПОДАРУВАВ ДНР/ЛНР ЩЕ 30 КМ?

Представники України у Тристоронній контактній групі повинні негайно підписати угоду про 30-км буферну зону вздовж лінії зіткнення на території Донбасу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

«Я доручив Тристоронній контактній групі від України негайно підписати з ОБСЄ та з російською стороною, яка є учасником Тристоронньої контактної групи, угоду, яка б гарантувала створення 30-км буферної зони вздовж лінії зіткнення, відвести артилерію, яка залишилася, відвести танки, відвести міномети, унеможлививши постійні обстріли», – наголосив він.

Президент також зазначив, що необхідно зробити все, щоб в Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Попасній не звучали постріли. «Вчора в Мінську пропозицію української сторони за наполяганням наших дипломатів та ОБСЄ було прийнято»,  – додав глава держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Порошенка, це має стати «реальним початком реального відводу» важкої техніки, що надалі створить умови для політичної та економічної реінтеграції цієї території і повернення її до складу України.

Нагадаємо, що 22 липня, Тристороння контактна група в Мінську домовилася про відведення від лінії розмежування танків і артилерії калібром до 100 мм. Проте учасники переговорів ще не підписали цю угоду, сказав спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік. «Угода не підписана, відбулося її узгодження», – заявив він журналістам.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності