Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Вперше Вселенським Патріархом українця висвячено на патріаршого диякона

Вселенський Патріарх Варфоломій здійснив дияконську хіротонію Андрія Крочака, українця за походженням.
Чин висвячення Вселенський Патріарх Варфоломій провів під час святкового богослужіння на честь Апостола Андрія Первозванногоу у соборі св. Георгія на Фанарі.
Патріарх надав українцеві нове черенече ім’я Іаковос (Яків). Він служитиме патріаршим дияконом при Вселенському Патріархові в Константинополі.ArticleImages_73729_181130_1
Перед тим, 29 листопада, по завершенню роботи Синоду Вселенського Патріархату, з благословення Патріарха Варфоломія постійний представник Вселенського Патріархату при Всесвітній Раді Церков у Женеві архиєпископ Тельміський Йов (Геча) здійснив над Андрієм Крочаком іночеський постриг.
Єродиякон Іаковос (Андрій Крочак) народився 17 січня 1991 р. в українській емігрантській родині в м. Саскатуні в Канаді. Його батько Тарас Крочак – православний священик, який служить в канадському місті Калгарі, в Українській Православній Церкві Канади під омофором Вселенського Патріархату.
Андрій Крочак навчався на богословському факультеті Салонікійського університету ім. Арістотеля у Греції та в аспірантурі при Інституті вищих досліджень в галузі православного богослов’я при Православному центрі Вселенського патріархату в Шамбезі. Має наукову ступінь кандидата теології, вільно володіє чотирма мовами – українською, англійською, грецькою та французькою. Працює над докторською дисертацією з літургійної теології при Паризькому католицькому інституті у Франції.
На запрошення Патріарха Варфоломія тривалий час проходив послушництво та стажування при Вселенській Патріархії на Фанарі, де й проживає.
У нього тепер імя Яків в честь преп. Якова (Цілікіса) Евейського, який походив з Лівісі біля Тельмісоса в Малій Азії.
Нагадаємо, 29 листопада в Константинополі завершив роботу Синод Вселенського Патріархату, на якому було затверджено проект Статуту об’єднаної автокефальної Православної Церкви в Україні та розглянуто питання скликання установчого Собору.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності