Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Як правильно вести переговори щодо зарплати? — 10 порад від Time

1. Ніколи не приймайте першу пропозицію зарплати.

2. Пам’ятайте, що ви можете домовитися не лише про зарплату. Різноманітні бонуси, премії та пільги також є важливими компонентами, які можуть бути предметом для переговорів.

3. Співпрацюйте зі своїм рекрутером. Рекрутери ваші друзі. Але вони друзі, у яких є бюджет. В ідеалі, вони хочуть, щоб ви прийняли пропозицію, яку вам роблять. Наперед зберіть інформацію про компанію, в якій ви збираєтесь працювати, (див. пункт 10), щоб змістовно аргументувати – чому ви хочете більшу платню, ніж вам пропонують.

4. Відійграйте наперед, як можуть пройти “зарплатні” переговори. Практикуйтесь, практикуйтесь і ще раз практийтесь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

5. Використовуйте час, як головну козирну карту. Припустимо, ви знайшли роботу своєї мрії, але не задоволені зарплатою, яка пропонується. Відвести певний час на обдумування пропозиції – нормальний хід. Скажіть – я прийму цю пропозицію сьогодні до 5 вечора, якщо ви запропонуєте мені оплату, про яку я прошу. Так ви дасте зрозуміти працедавцеві, який рівень оплати ви розраховуєте отримувати.

6. Не називайте цифру першими. Завжди давайте рекрутеру або менеджеру по найму першим назвати діапазон заробітної плати або озвучити зарплату після співбесіди.

7. Не давайте волю емоціям. Пам’ятайте: бізнес є бізнес, і тут не можна покладатися на карму чи якийсь магічний світогляд.

8. Завжди готуйте зустрічну пропозицію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

9. Пам’ятайте, що переговорний процес залежить від двох чинників: чого ви варті, як спеціаліст і скільки роботодавець готовий за це заплатити.

10. Завжди досліджуйте свою цінність як професіонала та компанію до того, як йти на співбесіду. Інформація – ключ до ефективних переговорів по зарплаті.

Elizabeth Morgan, Time

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності