Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Феномен виборів в Західній Україні на прикладі Прикарпаття

Хоча розпуск ВР був передбачуваним, але таки виявився неочікуваним, особливо для тих, хто гадав, що “молодий і зелений” не відважиться, а тому їхня влада триватиме вічно.

Як наслідок одні активно агітують за себе на Сході та Півдні, де активно працювали останні 5 років, і вже незабаром зберуть свій хороший врожай, а тим іншим, які чомусь вірили у своє вічне царювання, залишився Захід, де від сили залишилося 3/5 виборців, адже решта, не дочекашись здійснення майданіських обіцянок і не зважаючи на свій юний чи похилий вік,  була змушина податися на заробітки, а почувши, що їх хочуть законодавчо змусити цим заробітком поділитися з Урядом, вирішили взагалі ніколи в Україну не повертатися…64594331_2349947428586938_2652353269778612224_n

ФОТО: Екс-президент вперше “без охорони” прогулюється із дружиною Івано-Франківськом

І ось, цим Заходом: Волинню, Поліссям, Поділлям та Галичиною, намотуючи круги по областях, сьогодні поневіряються вчорашні царі, князі, бояри та челядь в надії повернути собі новими обіцянками день вчорашній, а інші – щось собі вибудувати у майбутньому, не маючи при цьому жодного уявлення, як це майбутнє повинно виглядати.

Не стало винятком і Прикарпаття, яке напередодні позачергових виборів народних депутатів заполонили різноманітні заходи, конкурси, фестивалі – все для людей, точніше для виборців.Без названия (1)

ФОТО: Вакарчук презентує свою партію та кандидатів зі сцени поруч облмуздрамтеатру в центрі Івано-Франківська

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

         Хтось з кандидатів возить прикарпатців на відпочинкові тури, хтось проводить концерти, спортивні змагання, де дарує різноманітні подарунки, інші вирішили не придумувати нічого нового і роздають гречку, ковбасу і навіть алкоголь.Без названия (2)

ФОТО: Д. Гордон теж не відмовив собі попозувати на камери, прогулюючись головною вулицею Івано-Франківська

         Чи до цього ми йшли всі ці роки революцій, війн і страждань? Щоб так низько цінувати своє виборче право? Чи цього від нас хоче цивілізований світ?

         А де боротьба програм, ідеологій? Де правова і політична культура? Де звіти і пророблена політиками робота під час попередній каденцій? А саме головне, де аналіз цієї роботи суспільством? Не проплачених телеканалів, які вкладають в голову, все що їм замовлять фінансові донори. Суспільство дивує своєю байдужістю, жагою швидкого і безперспективного збагачення або просто сліпого прийняття рішень.65966606_2473938156216360_2645278006943154176_n-1

ФОТО: Кожен агітує, як вміє. Плакат напередодні концерту Іво Бобула та друзів

         Суспільство втомилося. І в цьому немає нічого дивного. Але це не привід заганяти країну у прірву, віддавати голос тим, кому напишуть кращі рейтинги і перспективи соціологи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

         Втомлене суспільство дуже близько підходить до безнадії, апатії, відчайдушних рішень та дій. Системний і безсоромний, нічим не прикритий обман тільки додатково розпалює окремі гарячі голови.

         Одні підкуповують виборців, інші їх викривають, сподіваючись отримати додаткові електоральні дивіденди. Потім вони міняються місцями.

         В результаті перемогу отримують ті, хто каже, що тільки чергова революція і тотальна чистка еліт здатна виправити ситуацію. І на цей раз заяви і заклики таких патріотів не обмежаться вимогами відставки Уряду чи імпічменту Президента. Це ми вже проходили. Тепер градус протестів буде вищий, і наслідки будуть більш трагічні.66268439_2315501628487138_6365412626712756224_n

ФОТО: О. Тягнибок гуляє Івано-Франківськом із однопартійцями: міським головою та секретарем міської ради, яка йде по мажоритарному окрузі (місту) до ВР

         Жага влади, жага наживи, які оволодівають нашими кандидатами в депутати штовхають їх на дії, що викликають роздратування у пересічного громадянина. Вони ж, через ці амбіції «допомогти людям», роблять наших кандидатів сліпими та недалекоглядними. Підливання масла у вогонь може і призведе до того, що цей же ж вогонь їх і пожере.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

         Людський гнів сліпий та безвідповідальний, масами важко управляти в країні, де моральні цінності нівельовані її лідерами і тими, хто хоче прийти на їх місце під тими ж гаслами, тільки в новій партійній обгортці.

Тому й не дивно, що цукеркам зі старою начинкою, хоч і в нових обгортках, нема чого очікувати, що виборець знову їх скупить оптом і за старою ціною, але попри це вони ще й намагаються впливати на нові призначення того самого “молодого й зеленого”, якого вони так недооцінили.66691845_2095153147280639_4103870564479795200_n

ФОТО: “Велелюдний” мітинг під ІФ ОДА супроти призначення нового очільника області

Так, сьогодні, 09 липня, під стінами Івано-Франківської обласної ради відбувся вельми “велелюдний” мітинг, аж із двох десятків людей (це на півторамільйонну область), які протестували проти анонсованого Президентом імовірного призначення особи новим очільником обласної адміністрації (Указ ще досі не підписано), бо їм із роками вдалося пристосуватися до старого, попередника…

Все було би смішно, якщо б не було так сумно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Полемізував та міркував 

Славко Мацьонький

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності