Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПОПЕРЕДНЯ СОЦІОЛОГІЯ: ДО ВРУ ПРОХОДЯТЬ 5 ПАРТІЙ?

social-enterprise2До майбутньої Верховної Ради проходять п’ять політичних сил – Блок Петра Порошенка (45,7%), Радикальна партія Олега Ляшка (13,7%), «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка (8,1%), ВО «Батьківщина» (8,1%) та «Народний фронт» (5,6%).

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Центр соціальних і маркетингових досліджень «Социс» 5–10 вересня у всіх регіонах України, крім окупованого Криму і підконтрольних терористам районів Донбасу, пише ТВІ.
Опитування проводили методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік і стать). Загалом було опитано 2800 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі, розміром населеного пункту та поділом на регіони.
Намір взяти участь у голосуванні на виборах до Верховної Ради України виявили 74,5% опитаних. Близько 10% на момент проведення опитування не визначилися зі своїм наміром взяти участь у голосуванні, 15% не планують голосувати взагалі.
Рейтингові показники наступні:
Блок Петра Порошенка отримує 26,8% від усіх опитаних та 45,7% від тих, хто визначився з вибором і візьме участь у голосуванні.
Радикальна партія Олега Ляшка набирає 8,1% та 13,7% відповідно.
«Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 4,8 (8,1%).
ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 4,7% (8,1%).
«Народний фронт» Арсенія Яценюка й Олександра Турчинова – 3,3% (5,6%).
З огляду на наведені результати, до наступного складу Верховної Ради України проходять п’ять політичних сил: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка, Громадянська позиція, ВО «Батьківщина» та «Народний фронт».
За останній час, відзначають соціологи, спостерігається значне зростання електоральної підтримки Блоку Порошенка (+8,4%), часткове падіння рейтингу Радикальної Партії Ляшка (–4,8%), певна стабілізація позицій «Громадянської позиції» (+0,6%), відносне падіння показників ВО «Батьківщина» (–2,1%). Всі інші коливання показників політичних сил перебувають у межах статистичної похибки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності